Κολοκυθάκια γεμιστά μαγειρεμένα με αφέψημα τσάι του βουνού. Stuffed courgettes with minced meat and cooked with mountain tea




Τα κλασσικά ελληνικά με δύο διαφορές, είναι ψητά στο φούρνο και αντί για νερό βάζω αφέψημα τσάι του βουνού.
Το τσάι θα δώσει βάθος στη γεύση του φαγητού και μία γήινη βοτανική νότα.
Για 4 άτομα
7 κολοκυθάκια, επειδή μου περίσσεψε λίγη γέμιση, γέμισα και μία πατάτα
για τη γέμιση:
500γρ μοσχαρίσιος κιμάς
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
¾ φλιτζανιού ρύζι καρολίνα
½ ματσάκι μαϊντανό
3 κουταλιές ξερό δυόσμο
χυμός ενός λεμονιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
για το ψήσιμο
2 φλυτζάνια αφέψημα τσάι του βουνού
για το αβγολέμονο
2 αβγά
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι

Τρίβω το κρεμμύδι στο ρεντέ και το αχνίζω σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Στη συνέχεια πλένω το μαϊντανό, τον ψιλοκόβω και τον προσθέτω στο κρεμμύδι. Αφήνω να κρυώσει λίγα λεπτά και ανακατεύω τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο και το ρύζι.
Πλένω και καθαρίζω τα κολοκυθάκια. Ανοίγω τα κολοκυθάκια σχηματίζοντας τρύπα με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και από τις δύο πλευρές. Τα γεμίζω με τον κιμά και επειδή μου περισσεύει λίγη γέμιση, καθαρίζω και ανοίγω με το μαχαίρι και μία πατάτα με τον ίδιο τρόπο. Ενώ καθαρίζω τα κολοκυθάκια ετοιμάζω το αφέψημα. Θέλω να είναι καφτό.
Βάζω τα κολοκυθάκια στο ταψί, τα περιχύνω με το αφέψημα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για μία ώρα. Στη μέση του μαγειρέματος γυρνάω προσεκτικά τα κολοκυθάκια από την άλλη πλευρά.
Μόλις ψηθούν τα αφήνω στο φούρνο για 15΄να σταματήσει ο βρασμός και ετοιμάζω το αβγολέμονο. Βγάζω όλο το ζουμάκι από το ταψί προσεκτικά και το ενσωματώνω στο αβγολέμονο.