Λαγάνα με ντοματίνια, ηλιόσπορους και ρίγανη. Flat bread with cherry tomatoes, sunflower seeds and oregano



Λαγάνα μόνο Καθαρή Δευτέρα? Όχι φίλοι μου, πάντοτε είναι ευπρόσδεκτο αυτό το ωραίο ψωμί. Η αλήθεια είναι ότι το είχα ζυμώσει στο Βερολίνο και λίγο άργησε η ώρα για την ανάρτησή.
Αντί για σουσάμι προτίμησα τους κρατσανιστούς ηλιόσπορους, αντίθεση με τα ψημένα μελωμένα ντοματίνια.

Για μία λαγάνα περίπου μισού κιλού
3 φλιτζάνια κίτρινο ζυμωτό αλεύρι
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι μέλι
½ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
για την επιφάνεια της λαγάνας
10 ντοματίνια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές ηλιόσποροι
1 κουταλιά ρίγανη
αλάτι

Κάνω λακκούβα στο αλεύρι και βάζω μέσα όλα τα υλικά. Ζυμώνω καλά καλά. Αν κολλάει η ζύμη λαδώνω ελαφρά τα χέρια μου. Αν πάλι εσάς σας έρχεται σκληρό το ζυμάρι, βρέχετε κάθε τόσο τα χέρια με νερό και συνεχίζετε σιγά σιγά μέχρι να γίνει απαλή.
Σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει την απλώνω πάνω σε λαδόχαρτο τόσο ώστε να έχει 1 εκατοστό πάχος. Πατάω με τα 2 μου δάχτυλα τη ζύμη σε διάφορα σημεία για να κάνει ακανόνιστα βαθουλώματα.
Κόβω τα ντοματίνια σε 2-3 ροδέλες τα πασπαλίζω με λίγο αλάτι και τα ανακατεύω με το ελαιόλαδο.
Απλώνω πάνω στη λαγάνα, τα ντοματίνια, τους ηλιόσπορους και πασπαλίζω με τη ρίγανη.
Αφήνω και πάλι τη λαγάνα να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει, τη ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200ο για 25΄ ή έως ότου ροδίσει.