Μελιτζανοπιτάκια με ζύμη κουρού. Little aubergine pies with homemade kourou dough




Για το πρωινό καφέ αλλά και για μια μπυρίτσα τα κλασσικά και αγαπημένα κουρού.
Για να αφρατέψω τη γέμιση των κουρού πρόσθεσα μία ψημένη μελιτζάνα.
 Για 10 μάλλον μπαμπάτσικα μελιτζανοπιτάκια - κουρού
για τη ζύμη:
3 φλιτζάνια άσπρο μαλακό αλεύρι
160γρ γιαούρτι αγελάδος
100γρ φρέσκο βούτυρο
2 κουταλάκια μπέκιν
½ κουταλάκι αλάτι
για τη γέμιση:
1 μέτρια μελιτζάνα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
100γρ κατσικίσιο τυρί
100γρ γραβιέρα Νάξου
1 αβγό
1 ασπράδι
λίγο μαύρο πιπέρι
για το άλειμμα:
1 κρόκος αυγού
για το πασπάλισμα:
2 κουταλιές σουσάμι, 1 κουταλιά ηλιόσποροι
λαδόχαρτο για το ταψί.
Ετοιμάζω τη γέμιση:
Τρίβω τη μελιτζάνα στο ρεντέ και τη σιγομαγειρεύω στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
Τρίβω τα δύο τυριά και τα ανακατεύω με την μελιτζάνα, το αβγό, το ασπράδι και το πιπέρι.

Η ζύμη:
Κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέτω το μπέκιν και ανακατεύω.
Κάνω λακκούβα στη μέση και προσθέτω το γιαούρτι, το βούτυρο σε κομματάκια και το αλάτι..  Ζυμώνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180ο πάνω κάτω στις αντιστάσεις.
 Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια.  Το κάθε κομάτι το πατάω με το μικρό πλάστη σε ένα στρογγυλό δίσκο. Βάζω στο κέντρο ένα κουταλάκι γέμιση και το κλείνω σε μισοφέγγαρο πατώντας τις ανοιχτές άκρες με ένα πιρούνι.
Απλώνω λαδόχαρτο πάνω στο ταψί, βάζω μέσα τα πιτάκια, τα αλοίφω με τον κρόκο και πασπαλίζω με το σουσάμι και τον ηλιόσπορο.
Ψήνω για 25-30΄ έως ότου ροδίσουν καλά.