ΜΟΥΣΜΟΥΛΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΡΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΑΛΟΙΦΗ ΕΛΙΑΣ. GRILLED MOUSMOULIA FISH (AXILLARY SEABREAM), RICE LEMON AND OLIVE PASTE.




Ψαρολατρεία: Μουσμούλι το όμορφο ροζ ψάρι με τα μεγάλα λαμπερά μάτια και το νόστιμο άσπρο ψαχνό. Ο άξιος αντίπαλος του ψαρά. 
Γιατί τα λένε μουσμούλια: γιατι μουσμουλεύει, πιπιλάει το δόλωμα. Μετά το ψήσιμο μουσμουλεύει το ρυζάκι. 





Για 4 άτομα 
4 μουσμούλια 
2 κουταλιές θυμάρι 
χυμός ενός λεμονιού 
χοντρό αλάτι 
για την λεμονάτη αλοιφή ελιάς 
15 ελιές χωρίς τα κουκούτσια τους 
χυμός μισού λεμονιού 
1 κουταλιά ελαιόλαδο 
1 κουταλιά σουσάμι 
½ κουταλάκι καστανή ζάχαρη 
μαύρο πιπέρι 

Η συνταγή για το ρυζάκι με τα κολοκυθάκια 
2 μικρά κολοκυθάκια 
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
2 κουταλιές φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου 
χυμός μισού λεμονιού 
3 κουταλιές ελαιόλαδο 
αλάτι, μαύρο πιπέρι 

Καθαρίζω τα ψάρια, τα ξεπλένω και τα αλατίζω καλά καλά. Πριν τα ψήσουμε στα κάρβουνα, τα περιχύνω με το χυμό του λεμονιού κόβω λεπτές φέτες ένα άλλο λεμόνι και καλύπτω το ψάρι. Καλύπτω και το ματάκι του, το καημένο. 
Ετοιμάζω το ρύζι 
Καθαρίζω και πλένω τα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια. Ψιλοκόβω το δυόσμο και τα κρεμμυδάκια και κόβω σε ροδελίτσες τα κολοκυθάκια. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο και αχνίζω τα κρεμμυδάκια με το δυόσμο. Προσθέτω το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, 21/2 φλιτζάνια νερό και βράζω για 20΄. Προσθέτω τα κολοκυθάκια αφού το ρύζι έχει βράσει 5΄. Σβήνω με το χυμό του λεμονιού. 
Αλέθω τα υλικά της αλοιφής και σερβίρω με τα ψάρια και το ρυζάκι.