Ξιφίας σε ψητά κεφτεδάκια αρωματισμένα με μελισσόχορτο και συνοδευτική σαλάτα κόκκινου λάχανου.Grilled swordfish burgers flavored with lemon balm and red cabbage salad



Ο καημένος ο Φλος. Στάθηκε κύριος όλες αυτές τις μέρες.  Αυτός ο ξιφίας όμως ήταν το όριο του. Μας θύμωσε λιγάκι που δεν του δώσαμε.

Μετά την κρεατοφαγία των γιορτών ας έρθουμε λοιπόν στα ίσα μας. 
Ψαρολατρεία με ξιφία, αλλά σε μικρό ψητό κεφτεδάκι αρωματισμένο με αποξηραμένο μελισσόχορτο από την παραγωγή του αρωματόκηπου στο χωριό.


Για 5-6 άτομα, περίπου 48 μικρά κεφτεδάκια της υπομονής

1 κιλό φιλέτα ξιφία
1 ξερό κρεμμύδι
½ ματσάκι μαϊντανού
½ φλιτζάνι αποξηραμένα φυλλαράκια μελισσόχορτου
χυμός ενός λεμονιού
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

για τη σαλάτα
½ κόκκινο λάχανο
2 κουταλιές πετιμέζι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμός μισού λεμονιού
αλάτι, μαύρο πιπέρι

1 καρότο για να στολίσω τη σαλάτα


Πλένω το ξιφία, το κόβω σε μικρά κομμάτια και το αλέθω μαζί με το κρεμμύδι στον πολυκόφτη.
Ψιλοκόβω τον μαϊντανό, τρίβω το μελισσόχορτο και ανακατεύω όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Πλάθω πολύ μικρά μπαλάκια, στρώνω ένα λαδόχαρτο στο ταψί, ακουμπώ πάνω του τα κεφτεδάκια και τα ψήνω στις αντιστάσεις στους 200ο και ψήνω για 30΄.





Πλένω ψιλοκόβω το λάχανο και το νοστιμίζω με τα υλικά του αρτύματος. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το καρότο και στολίζω τη σαλάτα.