Χορτόσουπα με κρέμα στο παγωμένο Delmehorst. Μαγειρέματα στη Γερμανία. Vegetable soup with cream. Cooking in frozen Delmehorst, Germany


Στο παγωμένο Delmenhorst μία μικρή πόλη 75.000 κατοίκων, βόρειοδυτικά στην Γερμανία, μαγείρεψα χορτόσουπα. Το Delmenhorst είναι  λίγο έξω από την Βρέμη. Τεράστια πάρκα με επιβλητικές ανεμογεννήτριες υπάρχουν παντού και πολλά πολλά δάση και λίμνες.





Η φύση ζωγραφίζει

Κάποια ιστορία αναπαριστά το άγαλμα.

Κουκλίστικο το κέντρο της πόλης με ζωντανά χαρούμενα χρώματα

Ένιωσα πολύ όμορφα που βρήκα αυτή την έκδοση (σε βιβλιοπωλείο του Delmenhorst) από την Θεσσαλονίκη μου. Όμορφα πιάτα, νόστιμα φαγητά από 4 πολύ γνωστά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

κρεμμυδόσουπα. Οι σούπες είναι πολυ δημοφιλείς στα εστιατόρια της Γερμανίας.

και αφού σπας την πλούσια κρούστα τυριού βουτάς στα βελούδινα κρεμμύδια.

Τα υλικά της δικής μου χορτόσουπας:
για 3 άτομα

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο

1/3 σελινόριζας

2 μικρές πατάτες

1 μεγάλο καρότο

μισή κόκκινη πιπεριά από τις μεγάλες

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ

μισό ματσάκι μαϊντανού

χυμός ενός λεμονιού

½ φλιτζάνι ζυμαρικά για σούπα, τα συγκεκριμένα ήταν γραμματάκια

½ κουταλάκι αλάτι με αρωματικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο

για την κρέμα

200ml φρέσκια κρέμα

100γρ τριμμένο ιρλανδέζικο σκληρό κατσικίσιο τυρί

½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη

αλάτι

1 κουταλιά ελαιόλαδο



Καθαρίζω, ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά, τρίβω το τζίντζερ και τα σιγογιαχνίζω στο ελαιόλαδο για 10΄ μέχρι να ιδρώσουν. Προσθέτω 3 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζω για 30΄. Στη συνέχεια προσθέτω τα ζυμαρικά, το χυμό λεμονιού, μισό φλιτζάνι νερό και σιγοβράζω για 10΄.

Ανακατεύω τα υλικά της κρέμας και σερβίρω τη σούπα όχι πολύ ζεστή. Πουδράρω το πιάτο με σκόνη τσίλι.