Τούρτα κρέπας με γέμιση κοτόπουλου . Cake from crepes and chicken filling


Η τούρτα ήταν μία έκπληξη για τα ανίψια μου που ήρθαν για φαγητό. 
Το φωτογράφισα και μετά φάγαμε το μοντέλο. Υπερπαραγωγή μου είπε η Πωλίνα.
ορεκτικό, για 6 άτομα
½ κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
λίγοι κόκκοι μαύρου πιπεριού
αλάτι
ή 2 φλιτζάνια βρασμένο και καθαρισμένο κοτόπουλο

για 5 μικρές κρέπες
1 αβγό
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
3-4 κουταλιές αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
για το τηγάνισμα 2 κουταλιές ελαιόλαδο

για τη γέμιση
2 φλιτζάνια ψαχνό κοτόπουλου
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
5-6 αγγουράκια τουρσί
λίγα φύλλα φρέσκου μελισσόχορτου
λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

 για τη συνδετική κρέμα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σουμάκι
αλάτι  και πιπέρι

για το στόλισμα
1 μεγάλο καρώτο
για τη μαρινάτα του καρότου: λίγο από το ζωμό του κοτόπουλου, ½ κουταλάκι σουμάκι, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζω το κοτόπουλο: (μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα)
Το βράζω  μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για 40΄σε μέτρια θερμοκρασία.  Το στραγγίζω και το καθαρίζω από κοκαλάκια και λίπη.
Μόλις κρυώσει, ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι, τα αγγουράκια και τα αρωματικά και ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης.




Ετοιμάζω το καρώτο για το στόλισμα:
το κόβω σε φέτες και στη συνέχεια με μικρές φόρμες δίνω το σχήμα που θέλω. Το αφήνω στα υλικά της μαρινάτας για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.
Ετοιμάζω την κρέμα γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Ξεκινώ τις κρέπες.
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά για τις κρέπες. Προσθέτω γάλα αν γίνει σφιχτό και αλεύρι αν γίνει αραιό. Αφήνω τον χυλό για 10 λεπτά.
Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζω λίγο λάδι και μία μεγάλη κουταλιά από το χυλό της κρέπας και την ψήνω για 2 λεπτά από την κάθε μεριά.
Συνθέτω την τούρτα: κόβω τις κρέπες στρογγυλές με τη βοήθεια μίας μέτριας φόρμας ‘τσέρκι’. 
Βάζω στο κέντρο μιας πιατέλας τη φόρμα τσέρκι και ακουμπάω απαλά την πρώτη κρέπα, στη συνέχεια γέμιση, μετά λίγη κρέμα και εναλλάξ όλα τα υπόλοιπα συνθέτοντας το κυρίως σώμα της τούρτας. 
Δε ξεχνάω και τα κομματάκια που 'περίσσεψαν' από το κόψιμο. Δε θα φαίνονται καθόλου.
Βγάζω προσεκτικά τη φόρμα, αφού τελειώσω με τη βασική σύνθεση  και στρώνω από πάνω και γύρω γύρω την υπόλοιπη κρέμα. Στολίζω με τα καρωτάκια, αφού τα στραγγίξω και τα σκουπίσω καλά από την μαρινάτα τους. Αφήνω την τούρτα για 2 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει και σερβίρω.