Καλοκαιρινά ζυμαρικά με κάππαρη. Summer pasta with capers


Το πιάτο έγινε με υπόλοιπα από άλλες μέρες: Οι ουρίτσες από το χταπόδι που ψήσαμε πριν από λίγες μέρες τις οποίες πάντα κόβω και κρατώ για άλλο μαγείρεμα (συνήθως καίγονται στα κάρβουνα και δεν τις ευχαριστιέμαι), το ζουμάκι που το ζεμάτισα, λίγος γάβρος μαρινάτος, ντομάτες από τον κήπο και φυσικά κάππαρη που υπάρχει πάντα στο ψυγείο.

Υλικά για 2 καλές καλές μερίδες

250γρ μακριά ζυμαρικά (μισό πακέτο)
1 ποτήρι χυμό από ζεματισμένο χταπόδι
λίγες ουρίτσες χταπoδιού
5-6 μαρινάτοι γάβροι
3 ώριμες ντομάτες
2 κουταλιές κάππαρη
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο θυμάρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι κατά προτίμηση από μύλο
 
τα υλικά
Ψιλοκόβουμε τα ψαράκια τις χταποδοουρίτσες, κόβουμε και τις ντομάτες σε κομματάκια, το σκόρδο και τα βράζουμε όλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Ενώ βράζει η σάλτσα ετοιμάζουμε και τα ζυμαρικά και προσθέτουμε στο νερό που βράζει και ½ ποτήρι από το χυμό του χταποδιού. Αφού βράσουν τα ζυμαρικά τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.




Πιάτο που έγινε γρήγορα χωρίς πολλή πολλή σκέψη και έγινε απολαυστικό! 


  
Πιο πολλή ώρα κράτησε η φωτογράφιση παρά το μαγείρεμα!