Τα γεμιστά λαμπρά κοκκάλια. Stuffed glory Striped Jack fish



Έχω πάντα χύμα κάππαρη από τις Κυκλάδες.
Αν έχεις πρόσβαση σε φυτό δεν είναι δύσκολο να κάνεις και μόνος σου τουρσί ή αποξηραμένη. Ένα φυτό δίνει άπειρα κουμπάκια τα οποία εξελίσσονται σε ένα υπέροχο λουλούδι. Η γέμιση τους δίνει άλλη διάσταση στα ψάρια.
Τα κοκκάλια και πως να τα γεμίσετε με μία ιδιαίτερη γευστική κρέμα:





Τα κοκκάλια είναι νόστιμα αφρόψαρα που μοιάζουν πολύ με τα σαυρίδια, αλλά είναι μεγαλύτερα και πολύ λαμπερά. Χαίρομαι να αγοράζω ψάρια από τον ψαρά μου στην Καλλικράτεια, όπου μένω προσωρινά το καλοκαίρι γιατί πάντα τρώω κάτι διαφορετικό, και σίγουρα φρέσκο.

Υλικά
κυρίως πιάτο για 4 άτομα

4 μεγάλα κοκκάλια

για το λαδολέμονο:
χυμός ενός λεμονιού
3 κουταλιές ελαιόλαδο

για τη αλοιφή της κάππαρης
2 κουταλιές κάππαρη
2 κουταλιές ηλιόσποροι
1 φλιτζάνι φυλλαράκια μαϊντανού
ξύσμα λεμονιού
1 κλαδάκι σατουρέγιας
1 κουταλιά ελαιόλαδο


Καθαρίζω και πλένω καλά τα όμορφα λαμπερά ψάρια.
Αλέθω στον πολυκόφτη τα υλικά της κρέμας αλοιφής και γεμίζω με ένα κουτάλι τα ψάρια.
Τα ψάρια τα ψήσαμε στα κάρβουνα και στο τέλος τα περιχύσαμε με το λαδολέμονο.
  

Τα καημένα τα κοκκάλια δεν είναι τόσο λαμπρά πιά!

Το ξεχνάμε αυτό! Τρώς λίγο ψαράκι μαζί με τη γέμιση.