Ροζ τσίπουρο και παστελάκι. Pink tsipouro and pasteli (sesame seed nougat)



Η κρανιά και οι γλυκόξινοι καρποί της έδωσαν χρώμα και γεύση στα ποτά του καλοκαιριού

Τα ροζ ποτά του καλοκαιρού (που τελειώνει δυστυχώς) είχαν τη σφραγίδα των κράνων.

 Ροζ τσιπουράκι με νόστιμο παστελάκι



Μέσα σε μπουκάλι με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο έβαλα φρέσκα κράνα και το άφησα στο ψυγείο.


Σιγά σιγά έγινε ρόζ και όσο πάει και πυκνώνει το χρώμα.

Με το τσίπουρο το οποίο απόκτησε φρουτένια και ελαφριά γεύση και ένα ευχάριστο φυσικό χρώμα ταίριαξα μπουκίτσες παστελιού, που τις σερβίρω πάνω σε φύλλα λεμονιάς όπως είδα σε ένα φούρνο στη Σίφνο και εντυπωσιάστηκα.
Το κρατάς μαζί με το φύλλο και το φύλλο ενώ πιέζεται από τα δάχτυλά σου αφήνει ένα υπέροχο ελαφρύ άρωμα.

Τρως και τα γλυκόξινα κράνα αλλά καλύτερα πριν το παστέλι γιατι μετά θα είναι πολύ ξινά.