Ροζ τεκίλα και ψητές μπουκιές κολοκύθας. Pink tequila and roasted pumpkin bites



Άλλο ένα ροζ ποτό που θα μπει μέσα στις επιλογές μου (μετά τα αγαπημένα μου κρασιά) γιατί είναι απλό εντυπωσιακό και δεν είναι γλυκό. Μπορεί να γίνει με φρέσκα κράνα τέλος καλοκαιριού, ή και με κατεψυγμένα αν είστε προνοητική περίπτωση.


Μέσα σε μπουκάλι με τεκίλα έβαλα φρέσκα κράνα και το άφησα για 10 μέρες στο ψυγείο.
Σιγά σιγά πήρε ρόδινες αποχρώσεις και όταν τη  δοκιμάζεις έχει φρουτένια επίγευση.
Σερβίρω σε ποτήρι του μαρτίνι, όπως και την μαργαρίτα, μαζί με 2-3 κράνα.
Λιώνω 2-3 φρέσκα κράνα και αλείφω με αυτά το χείλος του ποτηριού. Το βουτάω στο αλάτι και στην υγειά σας.

Μη παραλείψετε να το συνοδεύσετε με τις πολύ νόστιμες ψητές μπουκιές κολοκύθας η οποία γεμίζει με εντυπωσιακά μεγέθη, περίεργα σχήματα και διάφορα χρώματα, τους μπαξέδες και τα μανάβικα.


Πάρα πάρα πολύ εύκολες είναι οι μπουκίτσες:
Δε σας αγχώνω με δοσολογίες, ότι έχετε και όσο έχετε βάζετε!
Χρειάζομαι ένα κομμάτι ώριμης κολοκύθας
3-4 κουταλιές τριμμένη πικάντικης γραβιέρα (Νάξου πχ.)
2-3 κουταλιές σουσάμι
2-3 κουταλιές ηλιόσπορους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι

Κόβω την κολοκύθα σε φέτες, αφαιρώ τη χοντρή φλούδα, το σπογγώδες μέρος της σάρκας και τα σπόρια της και στη συνέχεια τεμαχίζω τη σάρκα σε μικρά ομοιόμορφα κομματάκια.
Ανακατεύω τα κομματάκια με τα παραπάνω υλικά και τα αραδιάζω πάνω σε λαδόχαρτο. 


Φροντίζω να έχουν στο πάνω μέρος τους σουσαμάκια και σπόρους. Θέλει λίγο φροντίδα αυτό αλλά θα κολλήσουν με το ψήσιμο και η γεύση θα σας αποζημιώσει.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα.

Τρώγονται ζεστά και κρύα.

Τις οδοντογλυφίδες τις στόλισα με γυάλινες χάντρες με τις οποίες φτιάχνω κολλιέ, βραχιόλια κλπ κλπ