Χάντρες του φθινοπώρου με κιμά και μυρώνια. Handres (speckled kidney beans) with minced meat and myronia greens

Το ιδιαίτερο αρωματικό σε αυτή τη συνταγή είναι τα μυρώνια.
Mε τις τελευταίες χάντρες του φθινοπώρου συνδύασα μυρώνια και κιμά


-που ταιριάζουν τα μυρώνια?
με λαδερά: φασολάκια, αρακά, χάντρες
με όσπρια: άσπρα φασόλια, μαυρομάτικα
σε χορτόσουπες
σε χορτόπιτες
σε φρέσκες σαλάτες μαζί με άλλα πράσινα λαχανικά
και σε πολλά άλλα πιάτα μόλις σιγουρευτείς ότι ΄έχεις΄τη γεύση του.
-τι γεύση έχει το κομψό λεπτεπίλεπτο φυλλαράκι του?
διακριτικά γλυκανισάτη, φρέσκια, γλυκιά, λιώνει στα δόντια

τα υλικά λοιπόν για τις χορταστικές χάντρες για 3 άτομα:
½ κιλό χάντρες ακαθάριστες
250γρ μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
2 κουταλιές έτοιμη σάλτσα ντομάτας (από τα βαζάκια που έφτιαξα το καλοκαίρι)
2 κουταλιές Σαντορινιός  πελτές
½ ματσάκι  ψιλοκομμένα μυρώνια
½ ματσάκι  ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
και για να δροσίσω το πιάτο:
1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι στραγγιστό + 1 κουταλάκι πελτέ+ λίγο αλάτι

Καθαρίζω τις χάντρες από τις φλούδες τους τις πλένω και τις στραγγίζω.
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι, το μαραίνω στο ελαιόλαδο., προσθέτω τον κιμά, ανακατεύω για 2, 3 λεπτά και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά + 1 φλιτζάνι νερό και  σιγοβράζω για 30-40΄.
φροντίζω το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του.
Ανακατεύω το γιαούρτι με τα υλικά του και σερβίρω.
Με το φαγητό ήπιαμε ροζέ μανδηλαριά.