Μαγειρευτό σεληνόριζας και καλαμποκιού. Μαγείρεμα στη Σαντορίνη. Celeriac and fresh corn stew. Cooking in Santorini



Συνδυάζεται με ψητό ψάρι, βραστό κοτόπουλο, ή αν το θέλουμε πιο πικάντικο με φέτες σύγλινου ή απάκι.
υλικά για 4 άτομα
1 μεγάλη σεληνόριζα
1 ρόκα καλαμποκιού
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνιθο
½ ματσάκι μυρώνια (αγόρασα μπόλικα από τη λαχαναγορά του Κρητικού, αλλά πάνε με όλα τα φαγητά έχω την εντύπωση)
ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
ξύσμα ενός λεμονιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Τι να κάνω με την σεληνόριζα?
Το καλαμπόκι μου έδωσε την ιδέα: ένα ωραίο μαγειρευτό με τραγανά καλαμπόκια και κρεμώδη λεμονάτη σάλτσα αβγολέμονου.

Καθαρίζω τη ρόκα και κόβω κρατώντας κάθετα τη ρόκα με το μαχαίρι τα καλαμπόκια.
Πλένω, καθαρίζω και ψιλοκόβω τα αρωματικά. 

Κόβω το κρεμμύδι και το γυαλίζω στο ελαιόλαδο.
Καθαρίζω, πλένω και κόβω σε μικρά κομμάτια την σελινόριζα και την προσθέτω στο κρεμμύδι. Προσθέτω ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύω σε δυνατή θερμοκρασία ανακατεύοντας κάθε τόσο για 5΄. προσθέτω 1 ποτήρι νερό και το αφήνω να σιγομαγειρευτεί.