Σοκολατένια κεράσματα με κράνα και φουντούκια. Chocolate treats with krana (the superfood of Cornus Mas) and hazelnuts





Σίγουρα κάποια ή κάποιος στο πολύ στενό μας περιβάλλον έχει κάνει ποτό με κράνα. Εγώ όπως μπορείτε να δείτε στα ποτά μου έκανα καλοκαιρινά ροζ ποτά με τσίπουρο, τεκίλα και βότκα με φρέσκα κράνα, τα οποία συνδύασα με εύκολα τσιμπητά μεζεδάκια.

Διατήρησα κράνα στην κατάψυξη αλλά και μέσα σε καστανή ζάχαρη με μία κουταλιά τεκίλα και κρατάνε μια χαρά έως τώρα.
Αυτά τα κράνα δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα κεράσματα που έκανα σήμερα, με σοκολάτα, μπισκότο ολικής άλεσης και φουντούκια


Υλικά για 48-50 κεράσματα


500γρ σοκολάτα 55% (σε σταγόνες)
100γρ φρέσκο βούτυρο
½ φλιτζάνι καθαρισμένα κράνα
1 φλιτζάνι ψημένα φουντούκια
11/2 φλιτζάνι μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
χάρτινες θηκούλες (προαιρετικά)

Προσοχή τα κράνα δεν είναι cranberries. Μοιάζουν αλλά δεν είναι τα ίδια. Τα κράνα προέρχονται από δέντρο, την δική μας ελληνική κρανιά, ενώ τα cranberries είναι καρπός θάμνου.



Καθαρίζω τα κράνα από τα κουκούτσια τους, χοντροκόβω τα φουντούκια και σπάω σε μικρά κομματάκια τα μπισκότα.
Λιώνω τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέτω το βούτυρο. Παίρνω το κατσαρολάκι από το μάτι και ανακατεύω συνεχώς το μίγμα για να ενσωματωθεί καλά καλά το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτω τα φουντούκια, τα κράνα και τα μπισκότα. Με το κουταλάκι γεμίζω τα χαρτάκια και τα αφήνω να σκληρύνουν. Αν η το μίγμα της σοκολάτας σκληρύνει πριν τελειώσει η διαδικασία, ζεσταίνω και πάλι το μίγμα για να μπορώ εύκολα να γεμίζω τα χαρτάκια.

Προτίμησα τις χάρτινες θηκούλες γιατί τα καλουπάκια για σοκολατάκια που έχω είναι μικρά σε μέγεθος.


Τα χαρτάκια τα πετώ και αν θέλω τα κρατώ έτσι όπως είναι μέσα σε κλειστή φοντανιέρα ή τα πασπαλίζω με λίγο κακάο και τα τυλίγω με μεμβράνη
για τη 2η φωτογράφιση μειώθηκαν αισθητά!!