Κασερόπιτα με σπιτικό φύλλο, αρωματισμένη με μαστίχα και πιπέρι σετσουάν. Cheese pie with homemade fyllo, flavored with mastiha and Szechuan pepper




Είναι πίτα με νόστιμο ελληνικό κασέρι που του ταιριάζει τρομερά η μαστίχα και όλα τα πιπέρια. Σήμερα διάλεξα το πολύ κομψό πιπέρι σετσουάν που η γεύση του έχει βοτανικό χαρακτήρα αλλά δίνει και την αίσθηση των εσπεριδοειδών όχι  όμως των λεμονάτων αλλά του νεραντζιού ή του κίτρου και ταιριάζει και στη μαστίχα.


ζύμη
3 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι + ½ για το πλάσιμο των φύλλων
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
γέμιση
300γρ κασέρι
2 αβγά
2 κουταλιές χοντρό σιμιγδάλι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
μία τσιμπιά σκόνη μαστίχας
αλάτι, ½ κουταλάκι κοπανισμένους κόκκους πιπέρι σετσουάν
άλειμμα των φύλλων
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Η τεχνική είναι το φύλλο 'ήλιος' που μου είναι αγαπητή και δίνει τραγανά φύλλα. 
Κάνω λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτω το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνω σιγά σιγά μέχρι να σχηματιστεί μία απαλή, εύπλαστη ζύμη, τη σκεπάζω και την αφήνω για 1 ώρα.
Γέμιση:
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο,προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύοντας σταθερά προσθέτω το γάλα Σιγοβράζω μέχρι να γίνει μία ρευστή κρέμα και προσθέτω τα αβγά. Τρίβω το κασέρι και το ενώνω με την κρέμα μαζί με τη μαστίχα, το πιπέρι και το αλάτι.
Λιώνω το βούτυρο.

Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, την χωρίζω στα δύο, ανοίγω το πρώτο φύλλο όσο μπορώ πιο λεπτό και το χαράζω στο σχήμα του ήλιου.




Αλείφω το φύλλο με το μισό βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο. Ανοίγω με τα χέρια μου ένα ένα τα φυλλαράκια και τα στoιβάζω αναποδογυρίζοντάς τα στο κέντρο. Αλείφω κάθε φυλλαράκι που ανοίγω με λίγο ελαιόλαδο.
Κρατώ δύο φυλλαράκια από τον εξωτερικό κύκλο για το τελευταίο φύλλο της στοίβας μου.
Αλευρώνω δύο πιατάκια.
Ακουμπώ το φύλλο που ετοίμασα πάνω στο πιατάκι και το βάζω στην κατάψυξη.
Ανοίγω και ετοιμάζω με τον ίδιο τρόπο και το 2ο φύλλο.
Τοποθετώ το έτοιμο φύλλο στο 2ο αλευρωμένο πιατάκι μέσα στην κατάψυξη.
Βουτυρώνω το ταψί. Ανοίγω το 1ο φύλλο πιέζοντας το και βοηθώντας και με τα χέρια. Αν κολλάει το λαδώνω ελαφρά.
Σκορπάω πάνω τη γέμιση και το καλύπτω με το 2ο φύλλο. Χαράζω την πίτα και την λαδώνω με όσο ελαιόλαδο έμεινε.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 250ο για 20΄ -25΄.