Γλυκάκια ινδοκάρυδου. Coconut sweets



Παλιά συνταγή κλασσική από τα διάφορα χειρόγραφα μπλοκάκια που κρατούσα από νιόπαντρη. Τώρα τα ωραία αυτά μπλοκάκια τα αντικαθιστώ με folders! Αλλάζουν οι εποχές.

Για 23 περίπου εύκολα και αρωματικά γλυκάκια
11/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
¼ φλιτζάνι μέλι
2 ασπράδια
1 λοβός φυσικής βανίλιας
για το πασπάλισμα
3-4 κουταλιές φιλέ αμυγδάλου
Τα γλυκάκια είναι για αυτούς που αγαπούν το ινδοκάρυδο.
Ανοίγω το λοβό της βανίλιας και με τη βοήθεια του μαχαιριού βγάζω τα μαύρα σποράκια της .
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί με τη βανίλια και αφήνω το μίγμα για λίγη ώρα να σφίξει, στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου δεν έχει σημασία.






Παίρνω ένα κουτάλι μεζούρα του καφέ που έχει ωραίο στρογγυλό σχήμα και παίρνω κουταλιές από το μίγμα. Πιέζω προσεκτικά στο κέντρο με την άκρη μιας ξύλινης κουτάλας και ανοίγω μία μικρή λακουβίτσα για να βάλω μέσα το αμυγδαλάκι. Τα γλυκά μπισκότα με αυτή την τεχνική τα λένε thumprints γιατί συνήθως κάνουν τη λακουβίτσα με το μεγάλο δάκτυλο.
Ακουμπώ προσεκτικά τα γλυκάκια πάνω σε λαδόχαρτο και αν χάσουν το σχήμα τους τα διορθώνω γιατί το μίγμα δεν έχει και τόση συνοχή.
Ψήνω στους 180ο για 15΄ μέχρι να χρυσίσουν.