Ζυμαρικά φούρνου με κιμά και κρέμα γιαουρτιού. Baked pasta with minced meat and yoghurt cream



Μαγείρεμα στο Βερολίνο συνέχεια.
Φαγητό φούρνου με κρέμα γιαουρτιού . Τα φαγητά στο φούρνο είπαμε ότι είναι η αδυναμία μου αλλά δεν είχα καθόλου σκοπό να κάνω πάλι για τα παιδιά φουρνιστό φαγητό.
Απλά είχα την εντύπωση ότι το κουτί που έβλεπα χωρίς τα γυαλιά μου στο ντουλάπι της κουζίνας ήταν κριθαράκι, αλλά όταν έβαλα τα γυαλιά διαπίστωσα ότι είχα να κάνω με ζυμαρικό κατάλληλο για φούρνο. Αλλαγή πλεύσης και αντί για κριθαράκι με σάλτσα κιμά και λαχανικών, ψήθηκε ένα είδος παστίτσιου με κρέμα γιαουρτιού.
Στα βερολινέζικα σούπερ μάρκετ, έχω να παρατηρήσω, ότι κυκλοφορεί όχι μόνο ελληνικό γιαούρτι αλλά και τούρκικο. Το τούρκικο γιαούρτι είναι πιο ρευστό από το δικό μας και πιο γλυκό με αρκετά πρόσθετα από ότι διάβαζα στη συσκευασία.



Τα υλικά μου
500γρ ζυμαρικά για παστίτσιο τα γνωστά με την τρύπα
για την κρέμα γιαουρτιού
300ml γιαούρτι
2 αβγά
½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
3 κουταλιές σιμιγδάλι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

για τη σάλτσα των ζυμαρικών
250γρ μοσχαρίσιος κιμάς
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά, από τις μπαμπάτσικες
1 κίτρινη πιπεριά
1 μικρή καφτερή πιπεριά
2 καρότα
1 κουταλάκι πάπρικα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Βράζω τα ζυμαρικά σε 1 λίτρο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ενώ βράζουν ετοιμάζω τη σάλτσα τους.
Καθαρίζω, πλένω και ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά. Τα καρότα τα αλέθω στον πολυκόφτη. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο, αχνίζω για 2-3 λεπτά τον κιμά και προσθέτω όλα τα λαχανικά, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Μέσα στον κιμά προσθέτω 1 φλιτζάνι από το ζωμό των ζυμαρικών και βράζω τη σάλτσα για 20΄. Μέσα σε ένα μέτριο ταψάκι απλώνω τα στραγγισμένα ζυμαρικά και τα ανακατεύω καλά με τη σάλτσα. 


 Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της κρέμας γιαουρτιού. Περιχύνω τα ζυμαρικά με την κρέμα πασπαλίζω με 2-3 κουταλιές τριμμένο τυρί και ψήνω τα ζυμαρικά στον αέρα στους 180ο για 25΄.