Σαλάτα βλίτα με καρπούζι. Blites salad with watermelon

Βλίτα. Τα χόρτα του καλοκαιριού. Στιφούτσικα αλλά τρυφερά.
Τα κάνω σαλάτα, τα βάζω σαν γέμιση σε χορτόπιτα με αρωματικά και γλυκιά γραβιέρα, γιατί στα βλίτα πάει η γλυκιά νότα, για αυτό και τα συνδύασα με το καρπούζι.
για μία σαλάτα 4 ατόμων:
800γρ τρυφερά χωρίς λουλούδια βλίτα
2 φλιτζάνια κύβοι καρπουζιού
χυμός ενός λεμονιου
3 κουταλιές ελαιόλαδο
φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
χοντροκοπανισμένο θαλασσινό αλάτι

Αφού καθαρίσω τα βλίτα από τα χοντρά κοτσάνια τους, τα πλένω σε μεγάλη λεκανη 2-3 νερά, τα στραγγίζω και τα βράζω 10΄. Τα βγάζω προσεκτικά με την τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω στο τρυπητό να στραγγισουν. 
Κόβω το καρπούζι σε κύβους. Αν το καρπούζι είναι άγλυκο ή άγουρο ακόμη καλύτερα. 
Ανακατεύω το ελαιόλαδο με το χυμο και το αλάτι και το περιχύνω στα χόρτα. Τα ανακατεύω καλά καλά και σερβίρω με το καρπούζι και με τα φυλλαράκια της ρίγανης. Βάζω λίγο ακόμη αλάτι.