Κατσούνι σαλάτα με αβοκάδο και καλαμπόκι. Katsouni (cucumber of Aegean Islands) salad with avokado and fresh corn




Μαγειρέματα στη Σαντορίνη συνέχεια

Και μια και είχαμε πολλά κατσούνια είπα να κάνω πάλι σαλάτα αλλά με μία εθνικ νότα.
Συνδύασα λοιπόν το τρυφερό και ζουμερό κατσούνι με το βελούδινο και κρεμώδες αβοκάδο.
Τα τραγανά φρέσκα καλαμπόκια δώσανε  ποικιλία στην υφή και πολυχρωμία στην πράσινη σαλάτα

για 3 άτομα
1 κατσούνι
1 φρέσκο καλαμπόκι
1 ώριμο αβοκάδο
χυμός ενός λεμονιού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ελιές
λίγα κλωναράκια μάραθου (είχα μπόλικο τι να το έκανα? Αν δεν έχετε βάλτε μαϊντανό)
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Καθαρίζω καλά το καλαμπόκι από τα φύλλα και τα μουστάκια του.
Το κρατάω όρθιο και με ένα καλό κοφτερό μαχαίρι κάνω κάθετα κοψίματα για να κόψω τα καλαμποκάκια.
Πλένω και καθαρίζω το κατσούνια απο τη φλούδα, το σκάβω για να αφαιρέσω τα σποράκια του και το κόβω σε φέτες.
Καθαρίζω το αβοκάδο από τη φλούδα του, αφαιρώ το κουκούτσι που είναι στο εσωτερικό και το κόβω και αυτό σε φετούλες.
Πλένω το μάραθο και το ψιλοκόβω.

Ανακατεύω το κατσούνι, τα καλαμπόκια, το αβοκάδο, το μάραθο και τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και σερβίρω.