Τούρτα με κεράσια και σοκολάτα. Cake with cherries and chocolate



Τα αγαπημένα κεράσια σε μία δροσερή τούρτα. Μετά τα καλοκαιρινά λαδερά ένα κομμάτι ανάλαφρης τούρτας γλυκαίνει την πίκρα των ημερών που ζούμε!
Σας δίνω τη συνταγή χωρίς ζυγαριά! Η κρέμα γάλακτος και η σοκολάτα έχουν τα γραμμάρια στη συσκευασία.

για μια τούρτα 8-10 ατόμων
για το παντεσπάνι
το φλιτζανάκι που αναφέρω εδώ είναι αυτό που πίνουμε τον ελληνικό καφέ (μετρίου μεγέθους)
4 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι
4 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
4 αβγά
3 κουταλάκια του καφέ κακάο
λοβός μιας βανίλιας
για την κρέμα σοκολάτα
400ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη
250γρ σκούρη σοκολάτα
για τα κεράσια
20 κεράσια
4 κουταλιές ζάχαρη
λαδόχαρτο, και μία φόρμα διαμέτρου 28εκ

τι κάνω
Συνηθίζω να κάνω το παντεσπάνι μου από την προηγούμενη μέρα για να κόβεται εύκολα και να είμαι ξέγνοιαστη.
Πριν κάνω οτιδήποτε ανοίγω το λοβό της βανίλιας και ανακατεύω τα καφετί σποράκια της με τη ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσω για το παντεσπάνι. Έτσι και αλλιώς πάντοτε έχω ένα λοβό βανίλιας μέσα στο δοχείο με τη ζάχαρη.
Κοσκινίζω το αλεύρι και το κακάο πάνω σε ένα λαδόχαρτο.
Στη συνέχεια χτυπώ με το μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη για 10΄μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτόχρωμο λεμονί χρώμα και κρεμώδη υφή.
Ρίχνω με τη βοήθεια του λαδόχαρτου που το χρησιμοποιώ σαν χωνί  το μίγμα του κακάο στα αβγά και ανακατεύω απαλά με την  σπάτουλα. Βάζω το παντεσπάνι μέσα στο ταψάκι, όπου έχω στρώσει στον πάτο ένα κομμάτι λαδόχαρτου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ο για 20΄.
Ενώ ψήνεται το παντεσπάνι ετοιμάζω τα κεράσια.
τούρτα στη δροσερή βεράντα της Καλλικράτειας

Καθαρίζω τα κεράσια από τα κουκούτσια τους και τα κόβω σε μικρά κομμάτια. Βράζω τα κεράσια σε χαμηλή θερμοκρασία μαζί με τη ζάχαρη, 3 κουταλιές νερό και το λοβό της βανίλιας, που χρησιμοποίησα για το παντεσπάνι, για 15΄ ίσα να δέσει λίγο το σιροπάκι τους. Αφήνω να κρυώσει.
Η κρέμα σοκολάτα:
Χτυπώ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ψιλοκόβω, βάζω τη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ και την λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύω απαλά την σαντιγί  με τη σοκολάτα. Η κρέμα δεν παίρνει καφέ χρώμα, γιατί η ποσότητα της κρέμας σαντιγύ είναι πολύ παραπάνω.
Συνθέτω την τούρτα:
Κόβω στη μέση το παντεσπάνι.
Βάζω πάνω στο πρώτο παντεσπάνι την μαρμελάδα των κερασιών και τη μισή κρέμα σοκολάτα.
Σκεπάζω την κρέμα με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και καλύπτω την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και τα κεράσια. Στολίζω και με φρέσκα κεράσια.