Κορμός μπισκότα σοκολάτα: η παιδική μας ανάμνηση. Kormos: childhood memory. Mosaic chocolate cake



κάτι μυρίζει καλά εκεί πάνω? τι είναι?



Η λιτότητα των γλυκών του ’80. Μπισκότα, λίγο κακάο, λίγο βούτυρο, λίγη σοκολάτα.
Μετά τα κεικ, ο κορμός είναι ένα γλυκό που η παρασκευή του  σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και είναι εντελως αγχολυτική, μια και οι περιπτώσεις αποτυχίας είναι ελάχιστες έως μηδενικές.
Στο δικό μου κορμό προσθέτω λίγο ινδοκάρυδο και προσέχω τα λιπαρά του γλυκού. Σε δύο πακέτα μπισκότα βάζω μόνο 110γρ βούτυρο και προσθέτω μία σοκολάτα 60% κακάο.

Τα υλικά 
450γρ τετράγωνα μπισκότα, δηλαδή 2 συσκευασίες
110γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος
180γρ καστανή ζάχαρη
250γρ φρέσκο πλήρες γάλα
125γρ σοκολάτα 60%
60γρ κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές ινδοκάρυδο
1 λοβός φυσικής βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά επιπλέον κακάο για το πασπάλισμα










Σπάω το κάθε μπισκότο σε 5-6 κομματάκια.
Κόβω τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια.
Βγάζω με το μαχαίρι τους σπόρους από τη βανίλια.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω να λιώσει το βούτυρο, η σοκολάτα και προσθέτω το γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο, το ξύσμα και τελευταίο το κακάο. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά και έχω ένα ομογενοποιημένο μίγμα, αποσύρω το κατσαρολάκι από την εστία της κουζίνας, διότι δε θέλω να κάψει και το προσθέτω στα μπισκότα μαζί με τη σοκολάτα. Ανακατεύω καλά και το αφήνω να κρυώσει για 30΄.
Στρώνω σε μία φόρμα λαδόχαρτο και απλώνω το σοκολατένιο μίγμα πατώντας το καλά με το κουτάλι για να γίνει σφιχτός ο κορμός. Το βάζω στο ψυγείο να σφίξει.
Το συντηρώ για λίγες μέρες στο ψυγείο και για περισσότερο καιρό στην κατάψυξη.
Όταν το σερβίρω το πασπαλίζω με κακάο.
πάλι δε μου δώσανε να φάω από αυτά που μαγειρεύουν.ζζζζζζζζζζζζζζζ