Τονάκι στο τηγάνι! Ψαρολατρεια!Little tuna fish in the pan! I love fish



Μεζεδάκι για τσίπουρο!
Τονάκι. Το ορμητικό, ταξιδιάρικο αδερφάκι του τόνου.
Πολύ σπάνια υπάρχει στα καφάσια του ψαρά.
Το κρεατάκι του είναι σφιχτό, άσπρο, έχει ένα μεσαίο κοκκαλάκι, χωρίς αγκάθια. Μεταλλικές μαύρες αποχρώσεις έχει η ράχη του, ενώ η κοιλιά του είναι άσπρη, θυμίζει μικρό σκουμπρί.


Για 4 άτομα
½ κιλό τονάκια
χοντρό αλάτι

3 κουταλιές ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και 4 κουταλιές αλεύρι
για την πικάντικη μαγιονέζα
3-4κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές αγγουράκι (φρέσκο ή τουρσί)
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ξίδι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνιθο

Πλένω τα σφιχτουτσικα ψαράκια, τα καθαρίζω, τα αλατίζω καλά –καλά και τα αφήνω για λίγη ώρα να σταθούν και να τραβήξουν το αλάτι.
Τα αλευρώνω και τα τηγανίζω.
Τα συνοδεύω με πικάντικη σπιτική μαγιονέζα με ψιλοκομμένο γλυκόξινο αγγουράκι και φρέσκο μαιντανό.

Ένα τηγανιτό ψαράκι μια φορά στους δύο μήνες δεν είναι καθόλου άσχημα!
Αν και το συγκεκριμένο ψάρι το έκανα και αχνιστό με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς ντομάτας και έγινε πολύ καλό.Δε πρόλαβα όμως να το φωτογραφήσω.