Λαβράκι ψητό με αρωματικό λαδολέμονο και γλιστρίδα, ψαρολατρεία. Sea bass barbeque with purslane and aromatic lemon and extra virgin olive oil sauce





Του Ψαρά ο Γιός (δημοτικό της Δυτικής Θράκης)
..και με τη πρώτη καμακιά
Βάστα καρδιά μου δυνατά
Ερ και πιάνω ένα ψαράκι
Για την τύχη μου Λαβράκι

Βρε σκίζω την κοιλίτσα του,
Καημό πωχει η καρδίτσα του,
Ερ και βγάζω δυό Σαρδέλες,
Δυό μελαχρινές κοπέλες.

Η μια ήταν από το Γαλατά,
Βάστα καρδιά μου δυνατά,
Ερ κι άλλη από την Πόλη
Που την αγαπούσαν όλοι


Καφτά κάρβουνα, αρωματικά, δροσερή γλιστρίδα, λεμόνι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το λαβράκι: το έξυπνο ψάρι με τη δυνατή ουρά
για 4 άτομα

2 μεγάλα λαβράκια 800γρ το ένα
1 κουταλιά χοντρό αλάτι
φύλλα γλιστρίδας
φύλλα κρίταμου
φύλλα μαϊντανού
χυμός δύο λεμονιών
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Καθαρίζω το λαβράκι, το αλατίζω πολύ καλά και το αφήνω να σταθεί.
Το ψήνω στα κάρβουνα, όχι εγώ αλλά ο ψήστης του σπιτιού, το ξεψαχνίζω και το σερβίρω με τα αρωματικά και την γλυκιά γλιστρίδα.
Χτυπάω το λεμόνι και το λάδι. Περιχύνω το πιάτο με το λαδολέμονο.
Ψάχνω και το ιντερνετ να ξανακούσω το παραπάνω τραγούδι για να συμπληρώσω μουσικά τη ψαρολατρεία.