Ξιφίας με αλοιφή καπνιστής μελιτζάνας και ψητά λαχανικά. Swordfish with barbequed aubergines and roasted vegetables



Ξιφίας:
Το πελαγίσιο ψάρι με το ξίφος-σαγόνι!
Ο μεγάλος ξιφίας με το παχύ νόστιμο και τρυφερό κρέας του μαγειρεύεται εύκολα μιάς και κόβεται σε ωραίες φέτες.

για 4 άτομα
1 κιλό φιλέτα ξιφία
χοντρό αλάτι
χυμός ενός λεμονιού
1 φλιτζάνι αλοιφή καπνιστής μελιτζάνας (ψημένης στα κάρβουνα)
για τα ψητά λαχανικά:
3 πατάτες
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζω και πλένω τα λαχανικά και τα κόβω σε ροδέλες. Τα πασπαλίζω με το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τα ανακατεύω με το ελαιόλαδο, τα αραδιάζω σε λαδόχαρτο και τα ψήνω στο φούρνο για 30΄στους 200ο.

Έχω έτοιμη τη μελιτζάνα αλοιφή, αλλιώς ψήνω τη μελιτζάνα στη φλόγα και την ετοιμάζω για αλοιφή με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού , αλάτι και ελάχιστο σκόρδο.
Πλένω τα φιλέτα, τα αλατίζω, τα λεμονιάζω με το χυμό και τα ψήνω στα κάρβουνα.
Σερβίρω πυργάκια καθαρισμένου ψαριού, αλοιφής και λαχανικών!