Λαβράκι φιλέτο στα κάρβουνα με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς-γαριδούλας και άρωμα μαστίχας. Sea bass fillet grilled with red pepper-little shrimps and mastiha sauce



Ψαρολατρεία
Δεν αποφασίζετε να φιλετάρετε ψάρι? Αποφασίστε το. Εύκολο είναι. Μη σας φοβίζουν οι σεφ που βγάζουν με ειδικό τσιμπιδάκι τα αγκάθια(20€ έχει που ρώτησα για να το πάρω). Θέλει απλά ένα μαχαίρι να κόβει καλά με λεπτή λεπίδα (όχι του ψωμιού) και το κατάλληλο ψάρι.
Το λαβράκι ενδείκνυται. Το μακρύ του σώμα βοηθάει και τους πιο ατζαμήδες.

Ας μείνουν και μερικά αγκαθάκια, τα βγάζετε αφού μαγειρευτεί.
Την ίδια μέρα που κάναμε τα λαβράκια με το αρωματικό λαδολέμονο ψήσαμε και ένα επιπλέον για να το μαγειρέψω με την νόστιμη σάλτσα μαστίχας
Για 2 -3 άτομα
1 λαβράκι ενός κιλού
250γρ γαριδούλες
10 ντοματίνια
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
1 κρυσταλλάκι μαστίχας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μεγάλα τα λαβράκια
Καθαρίζω και πλένω καλά τα λαβράκι. Κόβω δύο φιλέτα όσο μπορώ πιο μεγάλα. Τα ψήνω στα κάρβουνα πάνω σε ένα κομμάτι βρεγμένου λαδόχαρτου για να μη μας διαλυθούν για 3 λεπτά από την μία πλευρά και 3 λεπτά από την άλλη.

Ψήνω τις πιπεριές στη φλόγα της φωτιάς. Τις κρυώνω μέσα σε μία σακούλα, τις καθαρίζω από τις φλούδες και τα σπόρια τους και τις κόβω σε μικρές λωρίδες
Καθαρίζω τις γαριδούλες από το κέλυφός τους και βγάζω και το εντεράκι από τη ράχη τους.
Σπάζω τον κρύσταλλο της μαστίχας στο γουδί. Κόβω τα ντοματίνια στη μέση
Στο ελαιόλαδο αχνίζω τα ντοματίνια, στη συνέχεια προσθέτω τις λωρίδες πιπεριάς, τις γαριδούλες και πασπαλίζω με τη σκόνη της μαστίχας. Χρειάζεται ακόμη ελάχιστο αλάτι, ζάχαρη και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι.