Κινόα με λαχανικά και άρωμα αστεροειδούς γλυκάνισου για τα ψητά μοσχαρίσια μπιφτέκια. Quinoa with vegetables, star anise and grilled beef burgers



Κινόα: o μαγικός και πλούσιος σπόρος.
Τον αρωματίζω με αστεροειδή γλυκάνισο, το ξύλινο αστεράκι με την βανιλάτη γλυκανισάτη ευωδιά.
Η κινόα πλούσια σε πρωτεϊνες, δεν περιέχει γλουτένη και είναι μια ευχάριστη αλλαγή στα συνηθισμένα συνοδευτικά για τα ψητά κρέατα.
Βέβαια μπορεί να γίνει και κυρίως πιάτο αυξάνοντας τα λαχανικά.
 Ενώ ψηνόντουσαν τα μοσχαρίσια μπιφτέκια στο φούρνο, ετοίμασα και το κινόα για να τα συνοδεύσει. Είναι εύκολο όπως φτιάχνεις το ρύζι, φουσκώνει, σκάει και κάνει όμορφες διάφανες φουσκίτσες.

για 4 άτομα
1 φλιτζάνι κινόα
1 κολοκυθάκι
2 πράσινες πιπεριές
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μικρή ντομάτα
1 αστεροειδής γλυκάνισος
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Πλένω καλά το κινόα, και το στραγγίζω.



Πλένω, καθαρίζω τα λαχανικά και τα κόβω σε μικρά κυβάκια. Βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και αχνίζω για 2-3 λεπτά τα λαχανικά. Προσθέτω το κινόα, 4 φλιτζάνια βραστό νερό, τον αστεροειδή γλυκάνισο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνω να σιγοβράσουν χωρίς να βάλω καπάκι στην κατσαρόλα, για 25΄.
Σερβίρω με τα ψητά μοσχαρίσια μπιφτέκια.