Κινόα με λαχανικά και άρωμα αστεροειδούς γλυκάνισου για τα ψητά μοσχαρίσια μπιφτέκια. Quinoa with vegetables, star anise and grilled beef burgers
Κινόα: o μαγικός και πλούσιος σπόρος.
Τον
αρωματίζω με αστεροειδή γλυκάνισο, το ξύλινο αστεράκι με την βανιλάτη
γλυκανισάτη ευωδιά.
Η κινόα
πλούσια σε πρωτεϊνες, δεν περιέχει γλουτένη και είναι μια ευχάριστη αλλαγή στα
συνηθισμένα συνοδευτικά για τα ψητά κρέατα.
Βέβαια
μπορεί να γίνει και κυρίως πιάτο αυξάνοντας τα λαχανικά.
για 4 άτομα
1 φλιτζάνι
κινόα
1
κολοκυθάκι
2 πράσινες
πιπεριές
1 πιπεριά
Φλωρίνης
1 μικρή
ντομάτα
1
αστεροειδής γλυκάνισος
3 κουταλιές
ελαιόλαδο
αλάτι,
μαύρο πιπέρι
Πλένω καλά
το κινόα, και το στραγγίζω.
Πλένω,
καθαρίζω τα λαχανικά και τα κόβω σε μικρά κυβάκια. Βάζω το ελαιόλαδο να
ζεσταθεί και αχνίζω για 2-3 λεπτά τα λαχανικά. Προσθέτω το κινόα, 4 φλιτζάνια
βραστό νερό, τον αστεροειδή γλυκάνισο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνω να
σιγοβράσουν χωρίς να βάλω καπάκι στην κατσαρόλα, για 25΄.
Σερβίρω με
τα ψητά μοσχαρίσια μπιφτέκια.