Τρούφες σοκολάτας με αμύγδαλο, κρίθινο παξιμάδι και ινδοκάρυδο. Chocolate truffles with almonds, barley and coconut flakes
Πολύ εύκολες αγχολυτικές σοκολατένιες τρουφίτσες
Για 28 περίπου κομμάτια
250γρ
σκούρη σοκολάτα
100γρ
ελαφριά κρέμα γάλακτος
50γρ
φρέσκο βούτυρο
50γρ
μέλι
200γρ
τριμμένο στον πολυκόφτη κρίθινο παξιμάδι
100γρ
φιλέ αμυγδάλου
6
κουταλιές ινδοκάρυδο
2
κουταλιές ρούμι
για
το τύλιγμα
4
κουταλιές κακάο
4
κουταλιές αμύγδαλο φιλέ
Ζεσταίνω
τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει. Ζεσταίνω και την κρέμα
γάλακτος μέχρι να κάψει. Τα ανακατεύω απαλά μέχρι να γίνουν ένα μίγμα.
Λιώνω
το βουτυρο και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί. Πλάθω στρόγγυλες τρούφες και τυλίγω
μισές στο κακάο και μισές στο φιλέ αμυγδάλου.