Τρούφες σοκολάτας με αμύγδαλο, κρίθινο παξιμάδι και ινδοκάρυδο. Chocolate truffles with almonds, barley and coconut flakes



Πολύ εύκολες αγχολυτικές σοκολατένιες τρουφίτσες


Για 28 περίπου κομμάτια
250γρ σκούρη σοκολάτα
100γρ ελαφριά κρέμα γάλακτος
50γρ φρέσκο βούτυρο
50γρ μέλι
200γρ τριμμένο στον πολυκόφτη κρίθινο παξιμάδι
100γρ φιλέ αμυγδάλου
6 κουταλιές ινδοκάρυδο
2 κουταλιές ρούμι
για το τύλιγμα
4 κουταλιές κακάο
4 κουταλιές αμύγδαλο φιλέ

Ζεσταίνω τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει. Ζεσταίνω και την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάψει. Τα ανακατεύω απαλά μέχρι να γίνουν ένα μίγμα.
Λιώνω το βουτυρο και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί. Πλάθω στρόγγυλες τρούφες και τυλίγω μισές στο κακάο και μισές στο φιλέ αμυγδάλου.