Ζυμαρικά ολικής με σάλτσα λαχανικών και ξινόγαλο. Wholewheat pasta with vegetable sauce and sour milk



Λατρεύω το ξινόγαλο στις λευκές σάλτσες, δεν είναι καθόλου ξινό και τις μελώνει χωρίς να προσθέτει λιπαρά

Για 3 μερίδες
¾ του πακέτου ζυμαρικά ολικής άλεσης
500ml ξινόγαλο
1 ποτήρι ροζέ κρασί Ασύρτικου Μανδηλαριάς
1 κολοκύθι
1 μελιτζάνα
1 ντοματάκι ρόμα
1 πιπεριά Φλωρίνης
100γρ κατσικίσιο τυρί
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό για το βράσιμο
αλάτι και μαύρο πιπέρι για τη σάλτσα






Πλένω και κόβω όλα τα λαχανικά σε μικρά καρεδάκια.  Βάζω πρώτα τη μελιτζάνα να σιγομαγειρευτεί στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτω όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και ανακατεύω κάθε τόσο μέχρι να μαγειρευτούν καλά.  Σβήνω με το κρασί και βράζω μέχρι να εξατμιστεί εντελώς.
Πατάω με το πιρούνι το τυρί και το ανακατεύω με το ξινόγαλο. Προσθέτω το μίγμα του ξινόγαλου στα λαχανικά και σιγοβράζω για 4-5 λεπτά.
Παράλληλα βάζω νερό να βράσει για τα ζυμαρικά, προσθέτω λίγο χοντρό αλάτι και τα βράζω περίπου 9΄.
Τα στραγγίζω και τα ανακατεύω με τη σάλτσα.