Λάχανο με πλιγούρι, βραστό κοτόπουλο και κρέμα ζωχού, τυλιγμένα στο απαλό άρωμα του μαραθόσπορου.Cabbage with bulgur, boiled chicken and green, fennel cream sauce






Σήμερα σας δίνω ιδέες τι να κάνετε με τους ευστόμαχους μαραθόσπορους. Εκτός από τη συμμετοχή του σε απολαυστικά ωφέλιμα ροφήματα το ελαφρύ γλυκανισάτο άρωμα του θα καλύψει τη βαριά μυρωδιά του λάχανου και θα δώσει στο κοτόπουλο διακριτικά γλυκιά γεύση και άρωμα.

Για 4 άτομα

3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο

¾ φλιτζανιού πλιγούρι

1 ξερό κρεμμύδι

1 καρότο

½ ματσάκι μαϊντανού

3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

για το κοτόπουλο:

½ κοτόπουλο

5-6 σποράκια μάραθου

 για την κρέμα ζωχών

βρασμένοι ζωχοί

ελαιόλαδο

χυμός λεμονιού

2-3 κουταλιές ζωμός κοτόπουλού

αλάτι και πιπέρι

½ καρότο για το στόλισμα των πιάτων

Αφαιρώ την πέτσα από το κοτόπουλο, το πλένω και το βράζω μαζί με τους μαραθόσπορους και ελάχιστο αλάτι για 30΄. Το ξεκοκαλίζω και το σκεπάζω για το σερβίρισμα.

Τρίβω στο ρεντέ το κρεμμύδι και το καρότο και τα γιαχνίζω στο ελαιόλαδο για 5-6΄. Προσθέτω το λάχανο και σιγομαγειρεύω, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γυαλίσει. Ψιλοκόβω τον μαϊντανό. Βάζω μέσα στο λάχανο, το πλιγούρι, τον μαϊντανό, 3 φλιτζάνια ζωμό από το βράσιμο του κοτόπουλου, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Σιγοβράζω για 30΄μέχρι να μελώσει το φαγητό και να μείνει με το λαδάκι του.

Τρίβω το καρότο και ετοιμάζω την κρέμα των ζωχών.

Η κρέμα δεν είναι τίποτα δύσκολο. Ετοιμάζω τα βραστά χόρτα σαλάτα με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι. Για να κάνω την κρέμα βάζω την σαλάτα στον πολυκόφτη μαζί μ με 2-3 κουταλιές ζωμό κοτόπουλου και τα αλέθω.



Σερβίρω το λάχανο με το κοτόπουλο, το τριμμένο καρότο  και την κρέμα των ζωχών. Νομίζω ότι με αυτό το σερβίρισμα σίγουρα θα ξεγελάσετε κάποιο παιδί που δεν τρελαίνεται με την ιδέα να φάει χόρτα και λαχανικά.