Wurst με φασολάκια και πράσινη σαλάτα. Μαγειρέματα από τα παζάρια της Γερμανίας συνέχεια.Wurst with beans and green salad. Cooking from the foodmarkets of Germany





Σίγουρα θα φας λουκάνικο και σνίτσελ στη Γερμανία. Τα παζάρια λοιπόν εκτός από λαχανικά και φρούτα, πουλάνε πολλά αλλαντικά και πολλλααά λουκάνικα για ψήσιμο ή βράσιμο. Αυτά που προτιμώ είναι τα βραστά wiener. Μαζί με τα λουκάνικα λοιπόν, μαγείρεψα κοντούτσικα, λεπτά, πικάντικα, καφτερά φασολάκια.
Για 3 άτομα
3 λουκάνικα τύπου wiener
400γρ φασολάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κίτρινη πιπεριά
1 καρότο
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
2-3 κοτσανάκια σέλερι
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
για τη συνοδευτική σαλάτα
3 φλιτζάνια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα
1 κουταλιά φρέσκια κρέμα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά σουσάμι
αλάτι

Πλένω τα λουκάνικα, τα χαράζω και τα βράζω σε 3 φλιτζάνια νερό για 5΄. Ο ζωμός τους είναι νόστιμος χωρίς λιπαρά, με αυτόν θα βράσω τα φασολάκια.
Το ευχάριστο με αυτά τα φασολάκια είναι ότι δε χρειάζονται καθάρισμα από τα ακριανά τους τμήματα, είναι πολύ τρυφερά και δεν έχουν ίνες. Καθαρίζω, πλένω και ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά, τρίβω και το τζίντζερ και τα αχνίζω στο ελαιόλαδο. Προσθέτω τα μπαχαρικά, τα φασολάκια, 2 φλιτζάνια από το ζωμό των wiener και σιγοβράζω για 45΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτω ακόμη λίγο νερό