Του μελιού: Ζαφοριστά ψωμάκια, με μέλι και κρόκο. Breads with honey and Greek Red SaffronΜία καινούρια ενότητα ξεκινάει: Του μελιού
Μία συλλογή από ξεχωριστές συνταγές που τις γλυκαίνει και τις αρωματίζει  το ελληνικό μοναδικό μέλι.
Μαζί με την εταιρία ΑΝΕΛ και τα μέλια της θα μπούμε σε νέους γαστρονομικούς προορισμούς με μέλια από όλη την Ελλάδα.


Σήμερα έβαλα στην αγαπημένη μου ζαφοριστή ζύμη ένα ωραίο θυμαρίσιο μέλι που έχει και κηρήθρα μέσα στο βάζο.
Οι γονείς μου πάντα είχαν μέλι και κηρύθρα στο σπίτι. -Μα αυτή η κηρήθρα δεν τρώγεται τους έλεγα. Όχι είναι ευχάριστο να το μασάς σαν μαστίχα, και αφήνει και ευχάριστη αναπνοή. Ο πατέρας μου ήταν κουρέας και επειδή περιποιόταν και τις κομμώσεις γυναικών πρόσεχε αναπνοή και χέρια. Για τα χέρια του έβαζε χυμό λεμονιού και γλυκερίνη. Αχχ άλλες εποχές! αγνές!


Για έξι μοσχοβολιστά ψωμάκια
Υλικά
2 φλιτζάνια σκληρό – κίτρινο αλεύρι (περίπου 320γρ)
¾ φλιτζανιού νερό με στίγματα
½ κουταλάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά θυμαρίσιο μέλι
½ κουταλάκι αλάτι


και το ελαιόλαδοΠροσθέτω τα στίγματα του κρόκου στο νερό που θα χρησιμοποιήσω για το ζύμωμα και τα αφήνω για 15-20΄. Κάνω λακκούβα στο αλεύρι και βάζω μέσα όλα τα υλικά. Ζυμώνω σιγά σιγά και αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό παραπάνω ή λίγο αλεύρι.
Αλευρώνω το μπολ, βάζω τη ζύμη μέσα, πασπαλίζω με λίγο αλεύρι ακόμη, τη σκεπάζω με μία πετσέτα και την αφήνω να μείνει και να φουσκώσει (περίπου 1 ώρα).
Ζυμώνω ξανά για 1 λεπτό τη ζύμη, τη ζυγίζω, διαιρώ δια 6 και σχηματίζω 3 σαλιγκαράκια και 3 στριφτά ψωμάκια. Στρώνω ένα λαδόχαρτο στο ταψί και ακουμπώ τα ψωμάκια. Αφήνω τα ψωμάκια να φουσκώσουν. Παράλληλα προθερμαίνω το φούρνο στους 220ο .

Ψήνω τα ψωμάκια για 20΄. Κλείνω τη θερμοκρασία και τα αφήνω άλλα 5΄ για να σχηματιστεί ωραία ροδοκόκκινη κόρα.