Πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης και ντοματάκια στο βάζο. Preserved red peppers and roma tomatoes in the vase.





Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να κάνεις σάλτσα με πιπεριές. Έχουν λεπτή φλούδα, έχουν ώριμη, κατακόκκινη και γεμάτη άρωμα σάρκα και προπαντός είναι πολύ φτηνές. Είναι ευκαιρία να κάνετε σάλτσα νόστιμη έτοιμη για τα ζυμαρικά του χειμώνα.
Προσοχή όμως επειδή γρήγορα τείνουν να σαπίσουν, όταν τις πλύνετε αφήστε τις σε λεκάνη με νερό και ξύδι για να βγουν οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες. You know what I mean!!!. Ιδίως όταν τις κάνετε γεμιστές και δεν βλέπετε τι έχει μέσα.

Για 4 μικρά βαζάκια
2 κιλά βιομηχανικό ντοματάκι
1 κιλό πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
λίγα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
ένα κλωναράκι δεντρολίβανο
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές ελαιόλαδο

4 μικρά βάζα
καινούρια καπάκια













Πλένω λοιπόν καλά καλά όλες τις ντομάτες και κόβω το κοτσανάκι τους και κάποια μέρη που έχουν στίγματα.
Πλένω τις πιπεριές, τις κόβω στη μέση και αφαιρώ τα σπόρια και τα κοτσάνια τους.
Χοντροκόβω όλα τα λαχανικά και τα αλέθω λίγα λίγα στον πολυκόφτη. Βάζω να βράσουν τα αλεσμένα λαχανικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτω ένα κλαδάκι δεντρολίβανο, λίγα φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και βράζω σε υψηλή θερμοκρασία για μία ώρα περίπου. Η σάλτσα πρέπει να μείνει στο 1/3 του αρχικού της όγκου και να είναι σφικτή χωρίς ζουμάκια.
Αποστειρώνω  τα βαζάκια και τα καπάκια τους, μέσα στο φούρνο, στους 140ο για 20΄.
Γεμίζω τα ζεστά βαζάκια με τη ζεστή σάλτσα, κλείνω με τα καπάκια και τα αναποδογυρίζω για 10-15 ώρες.
Συντηρώ εκτός ψυγείου.