H δική μου black forest. My black forest



Αφιερωμένη στα γενέθλια της κόρης μου που είναι γεννημένη τον Σεπτέμβριο όπως και ο γιός μου. Η δική μου black forest, απλή με τα ξινούτσικα βύσσινα και τη σάλτσα τους και λίγο μαντολάτο για κοριτσίστικη διακόσμηση.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ




για το κέικ με φόρμα 24 εκατοστών
3 αβγά
125γρ ζάχαρη
60γρ αλεύρι
1 κουταλιά κόρν φλάορ
2 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι μπέκιν
2-3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
για την κρέμα
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50γρ λιωμένη άσπρη σοκολάτα
2-3 κουταλιές σάλτσα βύσσινου
για τη διακόσμηση
¾ φλιτζανιού βύσσινα κομπόστα στραγγισμένα από το ζωμό τους
κομματάκια μαντολάτου κόκκινων φρούτων
για τη σάλτσα
1 φλιτζάνι ζωμός κομπόστας από τα βύσσινα
1 κουταλάκι κόρν φλάορ
1 κουταλιά μέλι















Η κομπόστα που είχα φτάνει για δύο γλυκά, εκτός και αν πάρετε μικρό βαζάκι.
Η σάλτσα
Στραγγίζω τα βύσσινα από το ζωμό τους. Ανακατεύω το ζωμό με το κορν φλάορ και το σιγοβράζω μαζί με το μέλι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να σφίξει. Θα γίνει σαν αραιός πελτές.
Το σοκολατένιο παντεσπάνι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170ο στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Κόβω ένα κομμάτι λαδόχαρτο και καλύπτω ένα ταψάκι 24εκ. Χτυπώ στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα. Ανακατεύω καλά το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο και το μπέκιν και τα προσθέτω σιγά σιγά στα αβγά. Ρίχνω 2-3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου, ανακατεύω απαλά, το στρώνω στο ταψί και το ψήνω για 25΄.
Η κρέμα
Χτυπώ με το μίξερ την κρέμα μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί και προσθέτω τη σοκολάτα και 2 κουταλιές από τη σάλτσα του βύσσινου.
Η σύνθεση.
Βγάζω το παντεσπάνι από το ταψί, κόβω μία λεπτή φέτα και την τρίβω με τα χέρια μου να γίνει ψίχουλα. Σκάβω το μέσον του πάτου με ένα κουτάλι, αραδιάζω τα μισά βύσσινα, στρώνω την κρέμα και πασπαλίζω με τα ψίχουλα που έτριψα. Τρίβω και αυτό το κομμάτι που έσκαψα. Στη μέση αφήνω λίγο κενό να φαίνεται η κρέμα και απλώνω τα υπόλοιπα βύσσινα. Περιχύνω το γλυκό με τη σάλτσα και στολίζω με τα κομματάκια του μαντολάτου.