Ρόφημα θυμαριού. Ελληνικό θυμάρι για το γερμανικό κρύο.Thyme tea. Greek thyme for the cold German winter



Το κρεβάτι της Τζάκυ και του Τζάκμαν, των δύο γλυκύτατων αδέσποτων που υιοθετήσαμε την άνοιξη, είναι το θυμάρι στον αρωματόκηπό μας. Αν δείτε στο αυτάκι του Τζάκμαν φαίνονται τα δύο σημεία όπου έχει χαθεί το πράσινο και φαίνονται οι πέτρες. Εκεί κουρνιάζουν το βράδυ, γιατί είναι μαλακά και ευωδιαστά. Όταν έρχονται το πρωί να τα χαϊδέψουμε μοσχοβολάνε θυμάρι! Θα τους πάρουμε σπιτάκι όπου νάναι, και για να μη τους κακοφανεί θα τους κόβω και μερικά κλαδιά για να τους θυμίζει το προηγούμενο κρεβάτι τους. Ευτυχώς που έχουμε και σε άλλα σημεία θυμάρι και μπόρεσα να κόψω για να ετοιμάσω μερικά φακελάκια για τα κρυώματα του χειμώνα.
Το θυμάρι εκτός από αρωματικό για το μαγείρεμα, βοηθάει και σε λοιμώξεις του θώρακα ιδίως όταν ο βήχας είναι έντονος και η μύτη βουλωμένη. Βέβαια το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς όταν αρρωσταίνει, είναι να μείνει σπίτι και να ξεκουραστεί. Κουβέρτα, ζέστη και μία κούπα ρόφημα με μέλι.  Όταν όμως οι ρυθμοί είναι επιτακτικοί, το ρόφημα μπορείς να το πιείς και στη δουλειά.
Τα φακελάκια που σας δείχνω προορίζονται για τη Γερμανία. Ένα ωραίο ελληνικό θυμάρι για το γερμανικό δύσκολο και υγρό χειμώνα.











Για όσα φακελάκια χρειάζομαι θα  βάλω μέσα στα ειδικά φίλτρα για τσάι:
Θυμάρι
Και για να βελτιώσουμε τη γεύση:
Φλούδες αποξηραμένου πορτοκαλιού
Τσάι του βουνού, ένα κομματάκι εκλεκτού σιδηρίτη με τα ανθάκια του

Πλένω καλά το θυμάρι, το στραγγίζω και το αφήνω να αποξηρανθεί σε σκοτεινό μέρος για 10 μέρες.
Η δόση για ένα ρόφημα είναι ένα κουταλάκι θυμάρι, ένα κομματάκι τσάι του βουνού και λίγες φλούδες πορτοκάλι. Γεμίζω το φακελάκι, το στρίβω και είναι έτοιμο για χρήση.

Ας πιούμε και εμείς ένα ζεστό φλιτζάνι παρέα με τους νέους φίλους μας. 
Και NEW ENTRY. Προσέξτε τον μαύρο γάτο πάνω στο κάγκελο!