Xoύμους σε τρεις γεύσεις. Μαγειρέματα στη Βρέμη. Hummus with three tastes. Cooking in Bremen.



Ανατολίτικη, λεμονάτη και γήινη γεύση για το χούμους μου.
Και βράζεις τα ρεβίθια, τα πολτοποιείς, τα ανακατεύεις με μπαχαρικά, λεμόνια και άλλα όμορφα πράγματα, κάθεσαι αναπαυτικά και πίνεις το κρασάκι σου. Έτσι απλά!

Δε σου αρέσει η γεύση ανατολίτικο χούμους με σουσάμι, ηλιόσπορο και κάρυ?

Δοκίμασε το λεμονάτο χούμους με τζίντζερ και σκόρδο.

Το σκόρδο δεν κάνει για τη ρομαντική σου παρέα? Έ τότε είσαι στη γήινη γεύση χούμους σουμάκι και καρότο.

Όλες οι γεύσεις είναι τυλιγμένες με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Χαλαρά λοιπόν στην ηλιόλουστη Βρέμη, κάναμε winetasting με το τριπλό χούμους. Φέραμε μία ωραία φινετσάτη Ρομπόλα από την Ελλάδα και τη συγκρίναμε με ένα εξίσου καλό γερμανικό Riesling. Αυτά είναι ωραία προβλήματα για να λύσει κανείς. Τη Ρομπόλα ή το Riesling?


Για τις 3 γεύσεις χούμους: Η συνταγή μου δίναι από την κάθε γεύση περίπου ¾ του φλιτζανιού χούμους.

Χρειάζομαι και πολύσπορο ψωμάκι σε φέτες κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια

για τον βασικό πουρέ ρεβιθιών:

11/2 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια

3 κουταλιές γάλα ή ζωμό από το βράσιμο τους, προτιμώ το γάλα γιατί το κάνει πιο άσπρο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αλέθω όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και χωρίζω τον πολτό σε τρία ίσα μέρη

1η γεύση: Λεμονάτη

1 σκελίδα σκόρδο

χυμός και ξύσμα μισού λεμονιού

ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ

πολτός ρεβιθιών

Αφήνω τη σκελίδα ολόκληρη, τρίβω το τζίντζερ και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρω το χούμους χωρίς το σκόρδο



2η γεύση: Γήινη

1 καρότο

1 κουταλάκι σουμάκι

Αλέθω το καρότο με τον πολτό και το σουμάκι.


3η γεύση: Ανατολίτικη

1 κουταλιά ψημένο σουσάμι

1 κουταλιά ηλιόσποροι

1 κουταλάκι από το απαλό μίγμα μπαχαρικών μου κάρυ

Ανακατεύω όλα τα υλικά και σερβίρω στα ψωμάκια.