Ρόφημα μελιού και η Adele. Adele and the hot honey






Κολωνία 2016, χαιρετώντας το κοινό της η Αdele λέει:
-You are loud!
-It is Saturday night!
-Are any of you drunk?
-I can smell a little bit of the alcohol.
-Well congratulations.
-I’m drinking hot honey, so you can drink one for me, thank goodness for that!
Σε συνεντεύξεις της η αξιαγάπητη Adele με την φωνή σαν μέλι, έχει αναφερθεί στο πρόβλημα με τις φωνητικές της χορδές και πως αναγκάστηκε να κόψει τα μπαχαρικά, τα καφτερά, το ξίδι και να κάνει υδατόλουτρα στον λαιμό της. Στις συναυλίες της μέσα σε γραφικές κούπες πίνει μόνο καφτό νερό με μέλι, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες της και το 2011 στο περίφημο Albert Hall του Λονδίνου αλλά και το 2016 στην Κολωνία, από όπου και τα λόγια παραπάνω.
Το μέλι μαλακώνει το λαιμό και το ζεστό νερό ενυδατώνει το στόμα και βοηθάει στη «λίπανση» των πολύτιμων φωνητικών χορδών της τραγουδίστριας. Η Adele δεν είναι η μόνη που εκμεταλλεύεται τις χάρες του μελιού, πάρα πολλοί καλλιτέχνες όπως διάβασα στο voices.com το συνηθίζουν και το συνιστούν.  Και ο περίφημος υψίφωνος Παβαρόττι, έπινε μέλι με ζεστό νερό για να πετύχει τη μέγιστη απόδοση στις συναυλίες του. Στην ίδια ιστοσελίδα προτείνουν και χυμό λεμονιού μαζί με το ρόφημα του μελιού, για να ‘καθαρίζουν’ οι φωνητικές χορδές. Τώρα βέβαια αν έχει κανείς υπόψη του την ανατομία του λαιμού, τα υγρά περνούν από τον οισοφάγο και όχι από τον λάρυγγα ωστόσο όμως η σωστή ενυδάτωση του στόματος επηρεάζει ευεργετικά όλο το σύστημα.
Πολύ λίγες σταγόνες λεμόνι με την αντιοξειδωτική βιταμίνη C καθαρίζουν το λαιμό από φλεγμονές και απομακρύνουν τις τοξίνες.
Έτσι λοιπόν:
Όσοι τραγουδάτε στο μπάνιο ή εκτός, όσοι είστε εργάτες του λόγου, ή όσοι θα διασκεδάσετε και το παρακάνετε και φωνάξετε λίγο παραπάνω στις Απόκριες κάντε ότι και η Adele. Πιείτε ένα ζεστό ρόφημα μόνο με εκλεκτό μέλι και τίποτε άλλο. Θα πρότεινα ένα  αρωματικό μέλι φασκομηλιάς και δύο τρείς σταγόνες από ένα ελληνικό μοσχοβολιστό λεμόνι.
Καλή Αποκριά!!