ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΙΔΑ ΣΤΗ FRESKON

Για 3η χρονιά στα περίπτερα της HELLEXPO μία νέα φρέσκια έκθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, η FRESKON 2017. Τα εκθετήρια αφορούσαν εμπορία φρέσκων φρούτων και λαχανικών κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα όσον αφορά κυρίως τα φρούτα, μηχανήματα επεξεργασίας συντήρησης-συσκευασίας-τυποποίησης-αποθήκευσης, επίσης υπήρχαν φυτώρια, οργανισμοί πιστοποίησης, παρουσίες από το εξωτερικό, το υπουργείο μας ΥΠΑΑΤ, περιοδικός τύπος και η δική μας AGROWEEKΓενικά η έκθεση είχε πολύ καλαίσθητη και μοντέρνα διακόσμηση, ευχάριστη ατμόσφαιρα, και πολλά κεράσματα. Σε κάποια εκθετήρια μαγείρευαν  νόστιμα μεσογειακά πιάτα και μπορούσες να δοκιμάσεις χωρίς να αισθάνεσαι άσχημα ή να στήνεσαι σε κάποια άστατη ουρά.
Εκτός λοιπόν από τα ωραία φρούτα, λαχανικά και όλα τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα 







σε εκθετήριο με σκόρδα ξεχώρισα μία ωραία καλλιτεχνική αντίληψη της πρέσας σκόρδου. Από κάτω είναι το γυάλινο βαζάκι  και μέσα μπαίνει η πρέσα και προσπαθεί να μιμηθεί το κεφαλάκι του σκόρδου με τα φύλλα του έτσι όπως βγαίνει φρέσκο από το χώμα. Προχωρημένο.


Σε εταιρία εμπορίας λαχανικών και φρούτων υπήρχαν αυτά τα πολύ όμορφα πράσινα μαχαιράκια για να φάς το ακτινίδιο χωρίς να λερωθείς. Από τη μια μεριά είναι μαχαιράκι, κόβεις την άκρη από το ακτινίδιο που είναι το κοτσανάκι του και με την άλλη μεριά που είναι κουταλάκι τρώς το ακτινίδιο σου όπως το μελάτο αβγουλάκι.


Επίσης είδα αυτές τις καρύδες που τις έχουν τρυπήσει, έχει μπει ένα ειδικό πλαστικό κούμπωμα, όπως στους χυμούς, ανοίγεις και σερβίρεις στο ποτήρι το χυμό της καρύδας ή βάζεις ένα καλαμάκι.

Μία απορία έχω: ποιος πληρώνει εισιτήριο 20€ όταν σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις εγγραφή σαν επισκέπτης και να μπεις δωρεάν?
Εύχομαι και του χρόνου FRESCON!