ΚΡΕΜΑ ΠΙΑΤΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 75%. CHOCOLATE CREAM WITH 75% CHOCOLATE.


Και η εκδοχή της κρέμας με σοκολάτα. Μία καλή σοκολάτα 75% που λιώνει μαλακά στο στόμα, δεν είναι πικρή και έχει την εξαιρετική επίγευση ενός προϊόντος ανωτέρας ποιότητας. Η γερμανική εταιρία HACHEZ έχει την έδρα της στη Βρέμη με σοκολάτα από τα καλύτερα κτήματα στον κόσμο, παραδοσιακό εξοπλισμό και τεχνική για τέλειο αποτέλεσμα.
Κρέμα πιάτου αλλά σε φλιτζάνια αυτή τη φορά. Ότι υπάρχει διαθέσιμο αρκεί να είναι στενό. Τα φλιτζάνια έχουν και την ευκολία να δεχτούν καυτά υγρά χωρίς το φόβο να ραγίσουν.
Για 5 μερίδες
Στις φωτογραφίες το ένα φαγώθηκε πριν το φωτογραφίσω οπότε μείνανε τέσσερα.



600γρ φρέσκο γάλα
1 κρόκος αβγού
4 κουταλιές άσπρη ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλάορ
100γρ σοκολάτα 75%, 50γρ για το βράσιμο της κρέμας και 50γρ για να διακοσμήσω και να ενισχύσω τις μεριδούλες
ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι

Ζεσταίνω τα 400γρ από το γάλα μαζί με το ξύσμα από το πορτοκάλι. Ανακατεύω με το υπόλοιπο γάλα τον κρόκο του αβγού, το κορν φλάορ και τη ζάχαρη. Ανακατεύω συνεχώς το μίγμα στην κατσαρόλα, έχοντας τη θερμοκρασία σε μέτριο επίπεδο. Όταν βιάζομαι πολύ το βάζω στην υψηλότερη θερμοκρασία αλλά ανακατεύω πολύ έντονα για να μή πιάσει ο πάτος της κατσαρόλας.
Σπάω τα 50γρ σοκολάτας σε μικρά κομματάκια  και μόλις πήξει η κρέμα, κλείνω τη θερμοκρασία , και την προσθέτω στο κατσαρολάκι για να λιώσει σιγά σιγά. Ανακατεύω συνεχώς και βάζω το κατσαρολάκι σε κρύο νερό για να πέσει η θερμοκρασία και να μη δημιουργηθεί κρούστα. Αδειάζω το μίγμα στα φλιτζάνια. Στολίζω με τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας.