ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ. BAKED RED FISH WITH ORANGE, FENNEL AND A CARROT SALAD


Όμορφα ήταν τα κοκκινόψαρα μέσα στην κασέλα του Ιεραπετρίτη ψαρά. Τα μάτια τους παρόλο που ήταν κίτρινα, ήταν λαμπερά και μεγάλα σε αντίθεση με τα θλιβερά κατεψυγμένα που βλέπουμε στα καταστήματα που τα περισσότερα είναι και εισαγόμενα.
Αυτό το ψαρέψαμε στις 80 οργιές, είναι του βυθού, τα μάτια του είναι τεράστια για να βλέπει καλά όπως και ο μπακαλιάρος.
Έκανα λοιπόν την orange συνταγή μου με καρότα και πορτοκάλια. Με πορτοκάλι αρωμάτισα το ψάρι και για συνοδευτικό έβαλα την καροτοσαλάτα με μάραθο και αραχίδες την οποία θα βρείτε εδώ: Καροτοσαλάτα με μάραθο και αραχίδες






Για 3 άτομα
2 κοκκινόψαρα περίπου 800γρ το ένα
1 πορτοκάλι
λίγα κλαδάκια μάραθου
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Πλένω καλά και αλατίζω τα ψάρια. Ο ψαράς είχε ήδη καθαρίσει πολύ καλά τα ψάρια και είχε κόψει και τα αγκάθια της ράχης τους. Χαράζω τη ράχη των ψαριών. Κόβω τα πορτοκάλια σε φέτες. Γεμίζω τις κοιλιές των ψαριών με μάραθο και κρεμμυδάκι. Απλώνω ένα λαδόχαρτο στο ταψί και αραδιάζω φέτες από το πορτοκάλι, ακουμπάω τα ψάρια και χώνω και στις χαραματιές επιπλέον φέτες. Αλατίζω ακόμη λίγο τα ψάρια και τα ραντίζω με το ελαιόλαδο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 40΄.

Σερβίρω με την καροτοσαλάτα.