ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ. ΒΑΚΕD ΖUCCINI BALLS WITH POTATO AND FENELL.


Πολύ εύκολα στην προπαρασκευή τους, υγιεινά γιατί είναι φουρνιστά και μοσχομυριστά από τον αρωματικό μάραθο. Για να συνοδεύσουν μία ωραία Σαντορίνη, ένα γεύμα με ψάρι ή ψητά κρέατα.
Για 15 μικρά κεφτεδάκια
3-4 μικρά κολοκυθάκια
1 μεγάλη πατάτα
λίγα κλαδάκια μάραθου
λίγα φυλλαράκια δυόσμου
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Πλένω καθαρίζω και κόβω σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά. Ψιλοκόβω τον μάραθο και το δυόσμο και αλέθω όλα τα υπόλοιπα στον πολυκόφτη. Ανακατεύω καλά τα λαχανικά με αλάτι και μαύρο πιπέρι και τα αφήνω να κάτσουν για να βγάλουν τα ζουμάκια τους.
Στραγγίζω καλά το μείγμα, προσθέτω το αλεύρι και πλάθω μικρά κεφτεδάκια. Όσο πιο μικρά είναι τα κεφτεδάκια τόσο καλύτερα θα ψηθούν .









*