ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΙΛΟΦΟ ΗΜΑΘΙΑΣ


Χορούς, τραγούδια, φαγητό, κρασί, άφθονη μουσταλευριά, σουτζούκια με καρύδια, δράσεις για παιδιά, ομιλίες αλλά και cook show είχε αυτό το τριήμερο του Σεπτεμβρίου στον Τρίλοφο Ημαθίας.
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τριλόφου «Αριστοτέλης» μας προσκάλεσε στην 5η γιορτή κρασιού, τσίπουρου και μούστου και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Συλλόγου, μία παλιά αποθήκη αγροτικού συνεταιρισμού του 1955.
Η καλαίσθητη νέα αποθήκη μεταμορφώθηκε σε κτίριο εκδηλώσεων με σύγχρονες παροχές και εξοπλισμούς και δυνατότητα να φιλοξενεί πολυάριθμους επισκέπτες. Εύγε στους υπεύθυνους που φαντάζομαι έβαλαν πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο για αυτό το αποτέλεσμα.
Τα μέλη του Αριστοτέλη, διάφοροι σύλλογοι, εκπρόσωποι φορέων, μουσικοί, άνθρωποι του αμπελιού και του οίνου, όπως ο μοναδικός οινοποιός Απόστολος Θυμιόπουλος με μία εφόλης της ύλης ομιλία συνέβαλαν για ένα απολαυστικό τριήμερο. Τα παιδιά απόλαυσαν Καραγκιόζη, και δημιούργησαν τα δικά τους χάρτινα εικαστικά σταφύλια. Απλό φαγητό και άφθονη μουσταλευριά ευχαρίστησαν τους αμέτρητους επισκέπτες,που γέμισαν όλα τα τραπέζια μέσα και έξω από το προαύλιο του κτιρίου.
Ο νέος πολλά υποσχόμενος, μάγειρας Δημήτρης Ζιούζιος, σε ένα καλά οργανωμένο cook show, ζύμωσε μία νόστιμη πρασοκρεατόπιτα, μαγείρεψε ένα απολαυστικό ζυγούρι με πλιγούρι και μας γλύκανε με γλυκό του κουταλιού σταφύλι.

Τα συγχαρητήρια μου στους οργανωτές και καλή δύναμη για άλλα πολλά.
Ρόδινο δειλινό κατεβαίνοντας  από το δρόμο της εκκλησίας για τις εκδηλώσεις



Η δραστήρια πρόεδρος

Ο Απόστολος Θυμιόπουλος, χειμαρρώδης και εκφραστικός όπως πάντα.

Τα καλά της γιορτής και άφθονα δωρεάν ποτά 


Και μαγειρική και μάλιστα παραδοσιακή από τον νέο μάγειρα.

Έτσι είναι: Η παλιά γενιά πάντα έχει την τελευταία λέξη αλλά και το άγγιγμα


γλυκό σταφύλι

το πιάτο κέρασμα της επίδειξης

50 παιδάκια μαζεύτηκαν , 20 περίμενε η οργάνωση αλλά όλα βολεύτηκαν μια χαρά.