ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ, ΡΟΔΙ, ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ. FAST LUNCH WITH SALAD. SALAD WITH HALOUMI, POMEGRANATE, FRESH MINT LEAVES AND BULGUR.


     
          
Αρχή μου είναι να ετοιμάζω το φαγητό μας με υλικά που δεν έχουν υποστεί πολλαπλή επεξεργασία και αποφεύγω τα συσκευασμένα προϊόντα. Βέβαια πάντα υπάρχουν και οι καλές εξαιρέσεις: όπως για παράδειγμα οι έτοιμες κομμένες σαλάτες. Είναι νόστιμες, πολύχρωμες με ποικιλία και αν προσέξεις όταν τις αγοράζεις είναι και πολύ φρέσκες. Μετά από αρκετό καιρό λοιπόν έκανα την αλλαγή στις συνήθειές μου και πάντα ψάχνω το ράφι  με τα όμορφα χρωματιστά σακουλάκια που σε λίγα δευτερόλεπτα γεμίζουν τη σαλατιέρα σου.
Μία χορταστική σαλάτα προτείνω σήμερα, με το δεύτερο διασημότερο ελληνικό τυρί μετά τη φέτα, το χαλούμι.
Για 2 πολύ βιαστικά άτομα που θέλουν να φάνε ελαφριά αλλά να χορτάσουν συγχρόνως
250γρ χαλούμι
400γρ πράσινη ανάμεικτη σαλάτα
σποράκια μισού ροδιού
λίγα φρέσκα φύλλα μέντας
5-6 φρέσκα αμύγδαλα
για το άρτυμα
1 κουταλάκι δυνατή μουστάρδα
ξύσμα και χυμός μισού λεμονιού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι.
για το πλιγούρι
3 κουταλιές πλιγούρι + 9 κουταλιές νερό
1 κλαδάκι τσάι του βουνού
αλάτι

Βάζω να βράσει το νερό μαζί με το κλαδάκι του τσαγιού και το αλάτι. Προσθέτω το πλιγούρι, κλείνω τη θερμοκρασία και το αφήνω να φουσκώσει. Όταν βιάζομαι βέβαια το αφήνω να βράσει και το αποσύρω από την εστία μόλις φουσκώσει το πλιγούρι.
Κόβω το χαλούμι σε χοντρές φέτες. Βάζω μία κουταλιά ελαιόλαδο μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζω τις φέτες του τυριού και από τις δύο πλευρές σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Ξύνω το λεμόνι πάνω στη σαλάτα, κόβω στα δύο τα αμύγδαλα, προσθέτω τα αμύγδαλα, τα ρόδια, ανακατεύω τα υλικά του αρτύματος και το ενώνω μαζί με τη σαλάτα. Ανακατεύω καλά καλά και σερβίρω μαζί με το χαλούμι.