ΨΗΤΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ, ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΜΟ. ROASTED SWEET POTATO ROUNDS WITH SESAME, DITTANY OF CRETE, KEFALOTYRI CHEESE AND CAROTS.

4 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα! Ένα απλό ορεκτικό με το υπέροχο αρωματικό και γευστικό δίκταμο
για 3-4 άτομα

2 γλυκοπατάτες ελληνικής παραγωγής
3 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κουταλιές σουσάμι
1 κουταλιά μέλι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο
1 κουταλιά πανέμορφα άνθη δίκταμου
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Καθαρίζω και πλένω τις γλυκοπατάτες και το καρότο. Κόβω σε ίσες ροδέλες. Σχηματίζω με τη βοήθεια μιας μικρής φόρμας μικρά αστεράκια από τις ροδέλες του καρότου. Ανακατεύω το ελαιόλαδο με το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και το δίκταμο και αλείφω καλά καλά τις πατάτες. Πασπαλίζω τις πατάτες με το κεφαλοτύρι και το σουσάμι, τα στολίζω με τα αστεράκια-καροτάκια και τα απλώνω πάνω σε ένα λαδόχαρτο μέσα στο ταψί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για περίπου 25΄.