ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ. CHRISTMAS CHICKEN SALAD WITH CAPPERS.

19 μέρες για τα Χριστούγεννα.
Η μεταμεσονύχτια αντίστροφη μέτρηση συνεχίζεται.
Απλά βραστό κοτόπουλο με μία αλοιφή γιαουρτιού και κάππαρης. Το μόνο δύσκολο είναι να καθαρίσω το κοτόπουλο από τα κοκαλάκια του και με τη βοήθεια μιας φόρμας να το μεταμορφώσω σε δέντρο με το χαρούμενο πράσινο φύλλωμα του άνηθου. Την αίσθηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου τη δίνουν τα υπέροχα κατακόκκινα κούμαρα.
Για 4 άτομα
1 στήθος κοτόπουλου + ένα μπουτάκι
3 κουταλιές κουμπάκια κάππαρης
για το ζωμό του κοτόπουλου
τα κοτσάνια του άνηθου
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλου
2 κλωναράκια θυμαριού
1 κλαδάκι τσάι του βουνού
1 κουταλιά κόκκους κόλιανδρου
αλάτι, μαύρο πιπέρι
για την αλοιφή του γιαουρτιού
200ml γιαούρτι
2 κουταλιές δυνατή μουστάρδα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
για το στόλισμα
μισό ματσάκι άνηθου
λίγα φρέσκα κούμαρα ή ντοματίνια

Βράζω το κοτόπουλο μαζί με τα αρωματικά και τα μπαχαρικά για 25΄. Στραγγίζω και καθαρίζω το κοτόπουλο από τις πετσούλες και τα κοκκαλάκια. Ψιλοκόβω την κάππαρη, ανακατεύω τα υλικά της αλοιφής και την ανακατεύω με το κοτόπουλο. Δοκιμάζω και προσθέτω αλάτι και πιπέρι. Κόβω τον άνηθο, προσέχοντας να αφαιρέσω όλα τα χοντρά κοτσανάκια. Αλείφω τη φόρμα μου με ελαιόλαδο και την πασπαλίζω με λίγο άνηθο. Γεμίζω τη φόρμα με τη σαλάτα και τη βάζω στο ψυγείο να σφίξει. Αναποδογυρίζω τη φόρμα στο ξύλινο δίσκο μου και στολίζω το δεντράκι μου με τον άνηθο, τα κούμαρα και λίγα λουλουδάκια

Με το ζουμάκι που έβρασα το κοτόπουλου κάνω ένα ωραίο πιλαφάκι και συνοδεύω τη σαλάτα.