ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΑΛΟΙΦΟΥΛΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ. CREAMY BEETROOT SALAD WITH MANOURI GREEK CHEESE AND WALNUTS.

7 μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Και μία αλοιφούλα με το αγαπημένο παντζάρι με το ζεστό και φλογερό χρώμα που ταιριάζει τόσο με τα γιορτινά τραπέζια.

Για 4 άτομα
1 μεγάλο παντζάρι
100γρ μανούρι
½ φλιτζάνι καθαρισμένα καρύδια, αν μπορείτε να κρατήσετε και μερικά μισά για στόλισμα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά δυνατό ξίδι
1 σκελίδα σκόρδου (προαιρετικά, αν θέλετε)
λίγα φυλλαράκια θυμάρι
1 κουταλιά θυμαρίσιο μέλι
και κάποιες φέτες λωτού για την φρουτένια και λίγο μυθολογική αίσθηση



Αλέθω τα παντζάρια μαζί με το μανούρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτω τα περισσότερα καρύδια και αλέθω ξανά. Κόβω ψωμάκια σε σχηματάκια, βάζω πάνω τους κουταλιές από το μίγμα και τα στολίζω με ένα καρύδι. Κόβω τον λωτό σε φετούλες, πασπαλίζω με το θυμάρι και ραντίζω με το μέλι.