ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΟ ΚΡΙΤΑΜΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΡΕΠΑΝΑΚΙ. LEAVES OF FRESH SALAD WITH SWEET SEA FENNEL, PUMPKINSEEDS AND LITTLE RADISHES.

17 μέρες για τα Χριστούγεννα
Ώρα για γευσιγνωσία: Η δροσιά της σαλάτας, η γλυκιά μαρμελάδα που όμως κρύβει ένα τραγανούτσικο κρίταμο, τα νόστιμα κρατσανιστά σποράκια και τέλος η φρεσκάδα από το πικάντικο ρεπανάκι. Το ελαιόλαδο, το ξίδι και το μαύρο πιπέρι δίνουν την απαραίτητη ισορροπία σε αυτή την εναλλαγή των υφών.




Δόσεις δεν υπάρχουν για αυτά τα φυλλαράκια
Χρειάζομαι:
καρδιές φρέσκιας στρόγγυλης σαλάτας
μαρμελάδα κρίταμου
κολοκυθόσποροι
ρεπανάκια
ελαιόλαδο
ξίδι από καλό κόκκινο κρασί
αλάτι,
μαύρο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι

Αν δεν έχετε μαρμελάδα κρίταμο και βρείτε κρίταμο τουρσί, ξεπλύντε το καλά ψιλικόψτε το και ανακατέψτε το με μία κουταλιά πευκόμελο

Με την μαρμελάδα κρίταμο γεμίζω τα φρέσκα τρυφερά φυλλαράκια της σαλάτας, πασπαλίζω με κολοκυθόσπορους και στολίζω με ένα μικρό ρεπανάκι για την όρεξη. Ραντίζω απαλά με ελαιόλαδο και ξίδι και πασπαλίζω με αρκετό αλάτι και πιπέρι