ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ. LINZER TORTE.

22 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα

Το σενάριο μου ήταν ο τάρανδος μέσα στο δάσος κάτω από τα αστέρια. Έφαγα τον κόσμο να βρω φορμάκι με σχήμα ταράνδου, αλλά τάρανδο δε βρήκα. Έτσι το σενάριο άλλαξε: το παιδάκι μέσα στο δάσος κάτω από τα αστέρια.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Διατροφή και Γεύση» με κάποιες μικρές διαφορές.


Για μία ταρτιέρα 25 εκατοστών

400γρ μαλακό αλεύρι
20γρ μπέκιν
125γρ φρέσκο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
140γρ ζάχαρη
2 αβγά (στη φωτογραφία δε φαίνεται το 2ο)
4 κ.σ. χυμός μανταρινιών
ξύσμα δύο μανταρινιών
για την επικάλυψη:
300γρ μαρμελάδα ροδάκινο
Η μαρμελάδα μου ήταν πολύ αραιή και δε χρειάστηκε να την αραιώσω με νερό

Κοσκινίζω το αλεύρι, κάνω μια λακκούβα και ρίχνω μέσα όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα. Ζυμώνω γρήγορα, είτε με το μίξερ είτε με τα χέρια, μαζεύω τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγω με μια μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30΄. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170ο. Στρώνω τα 2/3 της ζύμης σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ ή ταρτιέρα. Απλώνω τη μαρμελάδα πάνω από τη ζύμη. Την υπόλοιπη ζύμη την κόβω με φόρμες σύμφωνα με το σενάριο που σας περιέγραψα παραπάνω και τα ακουμπώ απαλά πάνω από τη μαρμελάδα.
Αν σας περισσέψει ζύμη μπορείτε να τα κάνετε μπισκοτάκια.
Ψήνω για 40΄.