ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. OVEN BAKED LARGE WHITE GREEK BEANS


Ψήσαμε και τους ωραίους άσπρους γίγαντες με πολλά μπαχαρικά και υπέροχο κρητικό πορτοκάλι για φρουτένια επίγευση. Καλή Καθαρή Δευτέρα να έχουμε
Για 3 άτομα
1 φλιτζάνι εκλεκτά φασόλια γίγαντες Πρεσπών
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
2 κόκκινες πιπεριές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο
1 πατάτα
½ ματσάκι άνηθου
φλούδα μισού πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κουταλάκι κουρκουμά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Η συνταγή μου έχει λαχανικά και μπαχαρικά, χωρίς ντομάτα ή πελτέ.
Φουσκώνω τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Στραγγίζω, βάζω 1 λίτρο νερό και το ελαιόλαδο και τα βράζω για μία ώρα σε απλή κατσαρόλα. Πλένω και ψιλοκόβω όλα τα υλικά, καθώς επίσης και τη φλούδα πορτοκάλι και μαζί με τα μπαχαρικά και τη φλουδίτσα πορτοκαλιού και βράζω για άλλη μία ώρα. Είναι της υπομονής αυτό το φαγητό. Μεταφέρω τα φασόλια από την κατσαρόλα σε ένα μικρό ταψάκι και ψήνω στην ένδειξη για γκρίλ περίπου 5-6΄ για να ροδίσουν και να μελώσουν. Προσέχω όταν μεταφέρω τα φασόλια από την κατσαρόλα στο ταψί να μην έχουν καθόλου ζωμό για να μη γίνουν νερουλά.