ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΤΑΧΙΝΙ. HALVAS, LITTLE SEMOLINA CAKES, WITH WALLNUTS, CHOCOLATE AND TAHINI.





Ο κλασσικός αλλά όχι βαρετός σιμιγδαλένιος χαλβάς, με καρύδια, σοκολάτα, ταχίνι, αρωματισμένος με φυσική βανίλια.
Για 8 μερίδες
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χονδρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
λοβός μίας βανίλιας
8 καρύδια
Βεβαίως από αρώματα μπορούν να προστεθούν: κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού,
για τη σοκολατένια επικάλυψη
100γρ σοκολάτα
2 κουταλιές ταχίνι ολικής άλεσης
μία φόρμα σιλικόνης για κεκάκια







Σπάζω τα καρύδια και τα κομματιάζω απαλά με τα χέρια μου για να μπορέσω να έχω όσο γίνεται πιο ατόφια τα κομματάκια και να μη γίνουν σκόνη.
Σχίζω το λοβό της βανίλιας με το μυτερό μου μαχαίρι, βγάζω τα σποράκια με ένα μαχαίρι
χωρίς μύτη και τα ανακατεύω με τη ζάχαρη.
Ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει ο βρασμός κλείνω την θερμοκρασία αλλά αφήνω το κατσαρολάκι πάνω στην εστία για να παραμένει καφτό.
Βάζω το ελαιόλαδο σε μία μέτρια κατσαρόλα και προσθέτω το σιμιγδάλι. Ανακατεύω συνεχώς με μία ξύλινη σπάτουλα-κουτάλα για 5΄σε μέτρια θερμοκρασία και στη συνέχεια προσθέτω και τα καρύδια και ανακατεύω, πάνω στην εστία, για άλλα 5΄.
Προσθέτω σιγά σιγά το σιρόπι στην κατσαρόλα, προσέχοντας το προσωπό μου να μη καεί από τον ατμό που θα εμφανιστεί πολύ απότομα. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα και να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας. Σκεπάζω με μία πετσέτα, βάζω από πάνω το καπάκι και αφήνω την κατσαρόλα σκεπασμένη για 15΄. Σκουπίζω τον ατμό από το καπάκι και αφήνω για άλλα 10΄. Γεμίζω τις θήκες από τη φόρμα και αφήνω να κρυώσει εντελώς το μίγμα πριν τα αναποδογυρίσω στην πιατέλα.
Λιώνω μέσα σε ένα μπρίκι τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτω το ταχίνι, ανακατεύω απαλά και περιχύνω τα χαλβαδάκια