ΠΙΤΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ. PIE WITH OLIVE OIL, LEEKS, MUSHROOM AND DILL.

Να μη ζυμώσουμε και μία πίτα ελαιολάδου με τα τελευταία γλυκά πράσα του χειμώνα που πάει πια πέρασε? Μανιτάρια, σουσάμι ολικής άλεσης και αρωματικός άνηθος νοστιμίζουν και συμπληρώνουν τη γέμιση. 










Υλικά της πίτας για ένα ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών
για τη ζύμη
3 φλιτζάνια αλεύρι
11/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
για τη γέμιση
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα πράσα
200γρ μανιτάρια
½ ματσάκι άνηθου
2 κουταλιές ψημένο σουσάμι ολικής άλεσης
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
αλάτι, μαύρο πιπέρι
για το άλειμμα των φύλλων
100γρ ελαιόλαδο
για το πασπάλισμα

1 κουταλιά σουσάμι με το φλούδι του